(59) o 19. místo/19th Place Game: Helan Går Lacrosse – Chocolax 5:2

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (59) o 19. místo/19th Place Game: Helan Går Lacrosse – Chocolax 5:2

28.4.2018

Konečné devatenácté místo na letošním ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského obsadí Helan Går Lacrosse. Švédský celek si v přímém souboji o celkové umístění poradil 5:2 se švýcarskými Chocolax, na které tak zbyla dvacátá příčka.


Výsledek/statistiky  

První poločas měl pouze jednoho úspěšného střelce. Byl jím Leif Paulson, který čistým hattrickem za třináct minut zajistil Helan Går vedení 3:0. Jinak příliš pohledných útočných akcí a vyložených šancí k vidění nebylo. A když už si některý z týmů vypracoval nadějnou příležitost, zasáhli dobře chytající brankáři na obou stranách.

Skóre se znovu měnilo minutu po změně stran. To se odraženého míčku před švýcarskou brankou ujal Blomgren, rychle s ním postupoval vpřed a svižným nápřahem poslal švédský tým už do čtyřbrankového vedení.

Na straně Chocolax dlouho svítila nula, ale švýcarský tým se čím dál častěji ocital na dostřel švédské branky. Gólman Kinney ale chytal ve skvělé formě a dlouho žádné snížení nepřipouštěl. Ve 23. minutě už se Švýcaři ale konečně dočkali. To když se středem hřiště kolem dvojice obránců protáhl Heri a ranou k pravé tyči poprvé v utkání překonal Kinneyho. Švédové však žádné drama nepřipustili. Thunberg se u levého mantinelu šikovným pohybem dostal ze sevření obránce, postupoval k brance a znovu zvýšil na rozdíl čtyř gólů.

Minutu před koncem ještě alespoň kosmeticky upravil Brunner, jenž si na brankovišti počkal na přihrávku Heriho a přiklepl míček do odkryté sítě. Víc už toho ale Chocolax nestihli a podlehli Helan Går v souboji o 19. místo 2:5.       

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024