(60) o 17. místo/17th Place Game: London Knights – LC Wolves 6:5 SN

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (60) o 17. místo/17th Place Game: London Knights – LC Wolves 6:5 SN

28.4.2018

I když se pro ně zápas nevyvíjel vůbec dobře, radotínští junioři vstali jako bájný Fénix z popela a dokázali srovnat nepříznivé skóre a poslat utkání o 17. místo do samostatných nájezdů. Londýnští vedli po první periodě 3:0, ještě dvě minuty před koncem pak 5:2, domácí se ale nevzdali, třemi slepenými brankami srovnali a o vítězi tak musela rozhodnout dovednostní soutěž. Na první neproměněný nájezd se v Radotíně čekalo až do čtvrté série. Londýňané byli úspěšní, domácí Srch ale zaváhal. Knights tak na letošním Memoriálu obsadili 17. místo.


Výsledek/statistiky

Radotínští od začátku zápasu tahali za kratší konec pomyslného provazu. Hned po osmašedesáti vteřinách našel Milner Buchanana a ten poslal londýnské Rytíře do vedení. I když domácí postupně hru vyrovnávali, o čemž také svědčí poměr střel za první periodu 14:13 ve prospěch Wolves, branky stříleli pouze hráči Londýna. Pět minut před koncem první části zvýšil Sokalofsky, na nějž navázal o minutu později Whitehead.

Domácí tak po první patnáctiminutovce prohrávali o tři branky a případná výhra se jim poněkud vzdalovala. Hned v první minutě druhé části ale našel Kučera Němce, jenž odčaroval Fetchovo kouzlo. Domácí vycítili šanci a o tři minuty později Srchem snížili už na rozdíl jediné branky. Srovnat mohl o chvíli později Slavík, který ale nastřelil pouze levou tyčku londýnské branky. Ve 25. minutě měl další tutovou šanci Fresl, jenž ale se svým sólem neuspěl.

Možná i v tomto zápase platilo otřepané pravidlo nedáš-dostaneš. Čtyři minuty před koncem totiž londýnský Marsh obkroužil branku a tak trošku nachytal brankáře Bláhu, který nastoupil do druhé půle místo svého kolegy Josefa Slavíka, navíc si svoje zakončení ještě dorazil. S domácími bylo ještě hůře dvě minuty před koncem, když Wilson se ve svém úniku trefil přesně pod břevno.

Domácí ale doslova vstali z popela a v závěrečných třech minutách dokázali vstřelit tři branky a vynutit si prodloužení. Nejprve Srch našel ukázkově Kučeru, jemuž sice londýnský brankář zmenšil úhel, míčku v cestě do branky ale nezabránil. Minutu před koncem slavil úspěch Knotkův důraz před brankou. Tentýž hráč sedmadvacet vteřin před vypršením třiceti minut v obrovské euforii vyrovnal.

V následných samostatných nájezdech musela rozhodnout až čtvrtá série, ve které nejprve Eckersall prostřelil Bláhu. Srch musel proměnit, avšak nechal vyniknout londýnského brankáře Fetche. Rytíři tak mohli oslavit 17. místo, domácí junioři, i přes velice sympatickou hru obsadili na tomto Memoriálu místo osmnácté.

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024