(64) o 9. místo/9th Place Game: Megamen Boston – Glasgow Clydesiders 9:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (64) o 9. místo/9th Place Game: Megamen Boston – Glasgow Clydesiders 9:5

28.4.2018

Utkání o deváté místo nabídl bezstarostný lakros s mnoha útočnými akcemi z obou stran. V brankové přestřelce byli úspěšnější hráči bostonského Megamenu, kteří vyhráli 9:5 a po tomto utkání tak mohli být spokojenější. I když, i Megameni pamtují na lepší příčky, než kterou vybojovali v letošním ročníku.


Výsledek/statistiky

Zápas o konečné deváté místo načal lépe americký Megamen. Na Candyho pas si naběhl před branku Turner a poslal favorita tohoto utkání do vedení. Skotům se však brzy podařilo otočit stav. Nejprve Fosterovu střelu usměrnil přesně za záda amerického brankáře Toporowski. Pak tentýž hráč překvapil zpoza branky Mannina. Do konce první části hry už ale skórovali pouze Megameni.

Nejdříve svůj um v předbrankovém prostoru prokázal  Cerino, který vyrovnal. Do vedení poslal bostonský tým Mike Blocho, který usměrnil za brankovou čáru rychlou přihrávku před brankoviště. Již na dvoubrankový rozdíl zvýšil Curran, který uspěl svým důrazem, kdy dostal téměř ztracený míček mezi chrániči soupeřova brankáře do sítě. První půli ukončil přesnou střelou při dvojnásobné přesilovce Murphy.

Koncert Megamenů pokračoval i ve druhé části hry. Turner našel nepolapitelného Cerina, jenž přidal šestý úder. O necelé dvě minuty později se mezi střelce zapsal také Turner a vypadalo to, že o vítězi je rozhodnuto. Skotové ale nesložili zbraně a chvíli po uplynutí dvacetiminutovky Dewar snížil.

Poté se oba týmy střídaly v brankových zápisech. Curran dostal svůj tým znovu na pětibrankový rozdíl. Přesně o šedesát vteřin později ale snížil znovu Dewar. Lakros bez větších zábran pokračoval i nadále. Devátou branku Megamenů vstřelil chytrým pokusem Downey. Tři a tři čtvrt+ minuty před koncem se ještě snažil zdramatizovat stav Foster. I když si Clydesiders v závěru utkání vypracovali určitý tlak, brankové manko bylo natolik vysoké, že bylo nad síly glasgowských hráčů ho smazat. Megameni tak končí na tomto Memoriálu dvanáctí, Clydesiders nenavázali na loňský zázrak, musí se spokojit s jedenáctou příčkou.

 

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024