(65) o 7. místo/7th Place Game: Bats Bratislava – Green Gaels 2:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (65) o 7. místo/7th Place Game: Bats Bratislava – Green Gaels 2:6

28.4.2018

O tom, kdo skončí na sedmé příčce, se prakticky rozhodlo již v první části utkání mezi kanadskými Green Gaels a bratislavskými Bats. Hráči se zeleným trojlístkem na dresu si vytvořili dostatečný náskok, který si prakticky udržovali až do konce zápasu. Oproti minulému roku si tak kanadští hráči o dvě příčky polepšili. A progres Slováků? Vloni jejich národní tým skončil na osmnáctém místě, letos bratislavský Bats obsadil příčku osmou.


Výsledek/statistiky

Zápas o sedmé místo se stal jasnou kořistí pro kanadské Green Gaels. I když bratislavský Bats neplnil roli pouhého sparingpartnera. Green Gals svého soka přehráli, o čemž svědčí i poměr střel 20:7 ve prospěch zámořského týmu. Nakonec Kanaďané zvítězili 6:2, čímž se mohli těšit ze sedmého místa.

Pouhých jedenačtyřicet vteřin stačilo k tomu, aby hráči ze země javorového listu podnikli bleskurychlý protiútok, při kterém si několikrát vyměnili míček a na jehož konci byla přesná přihrávka Salterna na Bourdena a ruce hráčů v zeleném letěly vzhůru. Dominance kanadského týmu pokračovala i nadále. Srdce lakrosových fanoušků zaplesala po samostatné akci Collinse, který se trefil přesně k pravé tyči.

Účet první periody hry uzavřel Trudeau, který se z levé strany probil až před branku a zamířil přesně k protější tyči. Hned v úvodu druhé části hry však zdramatizoval stav hráč bratislavských Netopýrů Mahon, který se osm vteřin po rozehrání trefil k levé tyči a o zápletku bylo postaráno.

Green Gaels si ale tento zápas rozhodně nechtěli nechat utéct. Nejprve proměnil sólo Bourden, chvíli poté Trudeau zacloněnou střelou prakticky rozhodl o vítězi. Navíc brzy poté našel Brandon Jacobse, který pošesté dostal míček do bratislavské branky. Na tom, že Green Gaels skončí v letošním Memoriálu na sedmém místě nic nezměnil ani Zifčákův průnik mezi dvěma bránícími hráči z poslední minuty, který pouze kosmeticky upravil konečné skóre.

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024