(66) o 5. místo/5th Place Game: Turku Titans – Riggers 5:3

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (66) o 5. místo/5th Place Game: Turku Titans – Riggers 5:3

28.4.2018

Souboj o celkové páté místo proti sobě svedl Turku Titans a Riggers. V závěrečném vystoupení na letošním ročníku byli úspěšnější Finové, kteří irský celek porazili 5:3.


Výsledek/statistiky

Titáni svého soupeře zmrazili hned v samém úvodu utkání, a po minutě a půl hry už slavili dvougólové vedení. Už po 33 vteřinách našel Wirén z útočné čáry na levé straně Raittilu a finský střelec parádní křižnou ranou vymetl šibenici irské branky. Poté předvedl příkladný důraz před brankou Teperi, jenž se probil k odraženému míčku a tísněný mezi obránci propálil gólmana Cregana.

Poté se pustili do útoku také Riggers, vypracovali si několik šancí na snížení, ale brankář Uusitalo podával tradičně spolehlivý výkon a žádný z irských pokusů za svá záda nepustil. Ofenzivní snahy Riggers paradoxně ke skórování využili Finové. Dva uháněli v přečíslení na jednoho obránce, zakončení na sebe vzal Haarala a zvýšil už na 3:0. Ani Uusitalo však čisté konto do poločasu neudržel. Riggers ve třinácté minutě využili přesilovou hru. Na konci pečlivé kombinace byl Farrel, jenž tvrdou ranou nad rameno gólmana snížil na dvougólový rozdíl.

Riggers ucítili šanci a po změně stran na svého soupeře vlétli. V útočné snaze ale zapomněli na zadní vrátka. Stačil jeden prohraný souboj před finskou brankou a hned byl potrestán. Gólman Uusitalo si připsal asitenci, když se zmocnil míčku před brankovištěm, dlouhým pasem našel za obranu zaběhnuvšího Haaralu a ten v samostatném nájezdu přidal svůj druhý gól v utkání. Pět minut před koncem se navíc v přesilové hře dostal k zakončení ze střední vzdálenosti Aaltonen. A střelba z dálky je jeho královskou disciplínou. Ranou o zem nedal Creganovi šanci.

Přesilovku poté využili také Riggers. Velice důrazný byl před soupeřovou brankou Burke, který atakovaný hned dvěma protihráči v pádu dokázal zakončit mezi betony Uusitala a snížil. V poslední minutě šli sice Irové do oslabení, ale počet hráčů na hřišti vykompenzovali odvoláním gólmana. Tento tah se jim vyplatil, půl minuty před koncem Polkinghorne upravil na rozdíl dvou gólu. Více už toho ale Riggers nestihli a podlehli Titánům 3:5.  

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024