(67) o 3. místo/3rd Place Game: Alberta Warriors – LC Custodes 3:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (67) o 3. místo/3rd Place Game: Alberta Warriors – LC Custodes 3:6

28.4.2018

Zlato z minulého ročníku sice neobhájili, přesto jim medaile na krku viset bude. Domácí Custodes neponechali v utkání o bronz nic náhodě a nepříjemnou Albertu zdolali 6:3. Dodrželi tak tradici, kdy z posledních šesti let vždy brali cenný kov.


Výsledek/statistiky

Domácí Custodes nastoupili do utkání o bronz s velkou chutí. Od počátku zápasu častěji zaměstnávali brankáře Alberty McMillana. Přesto první gól vstřelili právě kanadští hráči. V 8. minutě se v ojedinělé útočné akci objevil Ellingson, na jehož pokus Mareš nedosáhl.  Domácí tak byli nuceni dotahovat, a pravda, netrvalo jim to příliš dlouho. Po Skálově přihrávce naběhl Loskot mezi dva soupeře, drze se mezi nimi prosmýkl, a rozjásal téměř vyprodaný radotínský areál.

Tento gól nakopl domácí Custodes, kteří si povedenými akcemi několikrát vynutili potlesk. Tři čtvrtě minuty před vypršením první části hry převzal Petr Poupě na pravé straně přihrávku Peška a obecenstvo bouřilo podruhé.

Zřejmě rozhodující údery zaznamenali domácí na začátku druhé části hry. Na 3:1 zvyšoval po samostatné akci Pešek, na nějž navázal o minutu a půl později Loskot, jehož našel při přečíslení tří hráčů Custodes proti jedinému obránci Alberty Kostka. Necelých osm minut před koncem pak aktivní Petr Poupě oslovil Peška, který mířil opět mimo dosah McMillana. Ten si následně vybral slabší moment, když nezkrotil lehké nahození a pro Žipaje se naskytla opravdu lahůdka.

Na bronzové medaili pro domácí hráče toho mnoho nezměnila ani Sonnichsenova nádherná akce ze středu hřiště a následný pokus k levé tyči či Hansenův průnik z 28. minuty, kdy míček potřetí v tomto zápase skončil za zády jinak výborného brankáře Mareše.

Domácí Custodes tedy po loňském zlatu slaví na letošním Memoriálu Aleše Hřebeského bronz, čímž si určitě spravili chuť po včerejším nešťastném semifinále s kanadským týmem Nova Scotia Privateers a částečně tak oplatili Albertě středeční porážku ze základní skupiny.

 

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024