(68) Finále/Final Game: Goldstar Tel Aviv – Nova Scotia Privateers 6:3

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (68) Finále/Final Game: Goldstar Tel Aviv – Nova Scotia Privateers 6:3

28.4.2018

Jubilejní 25. ročník Memoriálu Aleše Hřebeského je u konce. Historický úspěch slaví hráči Goldstar Tel Aviv, kteří ve finále porazili tým Nova Scotia Privateers 6:3. Izraelci měli většinu zápasu pod kontrolou, a tak se pod tradičním závěrečným ohňostrojem mohli pro některé možná překvapivě, leč zaslouženě, radovat ze svého premiérového vítězství.


Výsledek/statistiky

Jedno bylo jasné už před vypuknutím finále – historie Memoriálu Aleše Hřebeského bude přepsána. Ani jeden z letošních finalistů totiž ještě nikdy trofej pro celkového vítěze radotínského turnaje nad hlavu nezvedl. Tel Aviv skončil nejlépe šestý před třemi lety, Privateers brali v letech 2008 a 2012 dvakrát bronz.

Aktivněji do utkání vstoupil Tel Aviv. Úvodnímu tlaku sice kanadský gólman Hannigan odolával, na konci třetí minuty už však ani on nestačil. Popeck na útočné čáře převzal míček, tvrdě vypálil z dálky a poslal Goldstar do vedení. Izraelský tým mohl záhy vedení navýšit v přesilové hře. Po závaru před kanadskou brankou k tomu měl dvě slibné příležitosti, ale Hannigan vytasil dva skvělé zákroky.   

V deváté minutě Bergman našel na pravé straně brankoviště Harpera, ten se ihned po přijetí míčku dokázal zbavit obránce a zasunout míček do sítě – 2:0. Hrozit poté čím dál tím víc začali také Privateers. Tři minuty před pauzou už se radovali ze snížení, rozhodčí ale gól neuznali kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. Goldstar tak šli do první přestávky s dvougólovým náskokem.  

Druhou periodu Tel Aviv zahájil tlakem, ale skórem mohli pohnout paradoxně Kanaďané. Po izraelské ztrátě upalovali v samostatném úniku na branku, gólman Sika však inkasování odmítl. Po minutě už se ale Privateers snížit podařilo. MacNeil táhl další rychlý protiútok, míček předal na pravou stranu Dunbarovi a ten se sám před brankářem nemýlil. Goldstar ale dokázali bleskově zareagovat. O dvacet vteřin později se Cilp protáhl po pravé straně, nahrál před branku Popeckovi a ten, i když byl tísněný obráncem, dokázal zamířit přesně k pravé tyči.

Na konci patnácté minuty Izraelci znovu odskočili. Silberlich si to z pravé strany namířil za branku, gólman Hannigan ho chtěl přitlačit na mantinel, ale souboj prohrál, a útočník Tel Avivu, který se kolem brankáře prosmýkl, tak mohl v poklidu zasunout do prázdné kanadské klece.

Privateers pak začali tlačit a izraelská obrana zastavovala jejich kombinaci často pouze pomocí faulů. Jednu z přesilových her proměnil ve dvacáté minutě Quinn, který dostal přihrávku na levou stranu od Dunbara a tvrdou střelou k bližší tyči snížil na 2:4.

Ve třetí periodě to byla velká bitva, které ovšem vládly obrany. Privateers se více hnali za kontaktním gólem, Goldstar kombinovali a trpělivě čekali na chybu soupeře. Dlouho to bylo stále o dva góly, až na začátku 34. minuty Bergman uzmul odražený míček na pravé straně brankoviště a z otočky zvýšil na tříbrankový rozdíl. Přesně minutu po něm navíc utekl kanadské obraně Culp a přesnou střelou obstaral Tel Avivu vedení 6:2.

Minutu a čtvrt před koncem sice ještě vykřesal pro Privateers naději Dunbar, jenže ke zdramatizování finálového zápasu už Kanaďanům zbývalo zoufale málo času. Goldstar si zbytek utkání zkušeně pohlídali a po závěrečné siréně mohli zaslouženě slavit překvapivé vítězství jubilejního ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského.         

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024