(9) Silver C: Polish Eagles – Jagged Mountain 4:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (9) Silver C: Polish Eagles – Jagged Mountain 4:5

25.4.2018

Pro americký tým Jagged Mountain se jednalo o vůbec první utkání na tomto Memoriálu. Nutno dodat, že se s polskými Eagles měli Američané daleko více starostí, než by se dalo předpokládat. V utkání dokonce prohrávali a jen díky povedené druhé půli slavili těsné vítězství 5:4.


Výsledek/statistiky

Nováček na tomto turnaji – americký Jagged Mountain udeřil chvíli po uplynutí první minuty. Po excelentní přihrávce Simpsona dostal míček za záda polského brankáře DePalma. Americkému týmu se ale nepodařilo přidat druhý gól, a tak udeřili polští Eagles, kteří se prosadili při vůbec první přesilové hře v tomto zápase. Withfordův faul potrestal Wykret střelou z pravé strany. Následně Smigiel využil slabší chvilky amerického brankáře a z uctivé vzdálenosti dostal míček za brankovou čáru.

Samotná první půle nebyla bohatá na brankové příležitosti ani na góly. O vyrovnávací gól se postaral chvíli před uplynutím deseti minut hry Boucher, který dostal míček přesně nad rameno polského brankáře Zajace. Vyrovnaným stavem také skončila první půle.

Nástup do druhé měli určitě lepší američtí Jagged Mountain. Gray nádhernou přihrávkou oslovil Simpsona, který dokonal obrat. Následně Kullberg překonal Zajace nepříliš razantní střelou. Na tento gól navázal též svoji druhou brankou v zápase DePalma. Náskok amerického týmu, vydobytý v úvodu druhé půle, se pro pozdější průběh zápasu ukázal jako stěžejní. Přesto se polskému týmu podařilo ještě využít dvojnásobnou početní výhodu Smigielem, kterého našel přesnou příhrou Petrák.

Nejnebezpečnější  hráč polských Eagles Mikolaj Smigiel poté přesnou střelou snížil už jen na jednobrankový rozdíl. Větší tlak už si ale polský tým až do konce zápasu nevypracoval. Nepomohla mu ani závěrečné přesilovka, kdy za podražení pykal Peterson.

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024