(14) Gold D: LC Custodes – Turku Titans 5:2

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (14) Gold D: LC Custodes – Turku Titans 5:2

24.4.2019

Finské Turku v minulosti dokázalo potrápit, ale také překvapit nejednoho renomovanějšího soupeře. A vrásky dělalo ve svém premiérovém vystoupení na letošním Memoriálu Aleše Hřebeského také domácím LC Custodes. Finové dvakrát v utkání vedli. Poté ale zvedli radotínský prapor individuality v podobě zkušených hráčů a čtyřmi přesnými zásahy nenechali nikoho na pochybách, kdo že bude v tomto duelu slavit. Custodes porazili Turku Titans 5:2 a svou skupinu bez ztráty kytičky vyhráli.


Výsledek/statistiky

První se do útoku pustil finský tým Turku Titans, avšak na pozornou obranu nevyzrál. Postupně se ale také domácí LC Custodes dostávali do šancí, které ale spolehlivě řešil robustní finský gólman Uusitalo, na kterém si vylámal zuby kupříkladu Procházka.

A tak udeřilo na druhé straně. Kaisalmiho střela vypadala zprvu nenápadně, o to více ale byla nebezpečná. Míček skončil přesně u bližší tyčky a Mareš poprvé kapituloval. Domácí byli možná aktivnějším týmem, proti urputné a pozorné finské obraně se ale dlouho nemohli prosadit. Povedlo se to až Loskotovi, jehož našel Pešek. Loskotova střela možná byla tečována některým z finských hráčů a možná právě díky tomu Uusitalo přišel o čisté konto.

Následně se provinil hostující Miller, avšak Radotínští nenaložili s přesilovou hrou vůbec dobře. Naopak. Záhy se přesvědčili, že není radno dávat urostlému Aaltonenovi příliš prostoru. Ten napřáhl z velké dálky a možná trošku zaskočil Mareše.

Vyrovnat mohl Skála, který střílel taktéž z uctivé vzdálenosti, k jeho radosti ale chybělo několik centimetrů, neboť jeho pokus zastavilo břevno. Z následného rychlého protiútoku se finský soupeř neprosadil.

Čtyři minuty před koncem se opět provinil Miller a tentokrát k velké radosti radotínského publika slavili domácí LC Custodes. Skála si seběhl do lepší střelecké pozice a mířil nadmíru přesně nad Uusitalovo rameno.

Úvod druhé půle nabídl podobný herní obrázek. Radotínští byli přesnější, o to více ale byli Finové důslednější. Poté ale Seidl dlouhým pasem vybídl číhajícího Peška, který zmátl Uusitala a Custodes poprvé v zápase vedli. Nutno poznamenat, že branku vstřelili dokonce při vlastním oslabení.

Tentýž hráč poté zvýšil náskok svých barev. Psala se 20. minuta, kdy po souhře zkušených hráčů našel Petr Poupě právě Peška, který si seběhl před Uusitala a podruhé v zápase zvedal ruce nad hlavu. Hráči ze země tisíců jezer ovšem zbraně nesložili, hru neotevřeli a naopak sami čekali na rychlé protiútoky.

Nebezpečnější ale byli stále domácí. Ti několik svých šancí nevyužili. Poté ale Pešek periferně viděl nabíhajícího Procházku, který neomylně trefil míček pod „klacek.“

Finové si po tříbrankovém knockoutu ve druhé půli vyžádali oddechový čas s nadějí, že třeba ještě zdramatizují zápas. S chutí hrající Radotín ale nepřibrzdili. Ten nadále ostřeloval Uusitala z různých pozic a jen díky umu finského brankáře se skóre neměnilo.

Na druhé straně se nenechal zahanbit také domácí Mareš, který byl nucen předvést několik velmi kvalitních zákroků, jimiž prokázal, že se na něho může jeho tým v kritických okamžicích spolehnout. Zuby si na něm vylámal kupříkladu ostrostřelec Aaltonen.

Závěr zkomplikovala dvojnásobná přesilovka finského týmu, která se ale severskému souboru nepodařila využít. V oslabení to byl znovu Pešek, který útočil na hattrick, míček mu ale na poslední chvíli utekl. To ale nemohlo vůbec nic změnit na tom, že si Radotínští poradili také s druhým soupeřem a podobně jako jejich mladí následovníci slaví vítězství ve skupině.

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024