(17) Gold B: Megamen – Istanbul Sultans 6:1

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (17) Gold B: Megamen – Istanbul Sultans 6:1

25.4.2019

Bostonští Megameni zaskočili v prvním zápase mírně favorizovanou Albertu, kterou porazili na samostatné nájezdy. Poněkud lehčím soustem se pro ně stal duel proti istanbulským Sultánům. Ti se sice z ojedinělé akce ujali vedení, poté ale už na hřišti dominovalo pouze jedno mužstvo. Megameni šesti brankami otočili stav, čímž mohli oslavit prvenství ve své skupině.


Výsledek/statistiky

První zápas druhého dne začal mírným náporem Megamenů. Blocho ale svoji první šanci před brankou nevyužil, jelikož těsně minul. A tak istanbulští Sultáni trestali. Kerstens našel přihrávkou před brankou Olsena, který si věděl rady a rozpoutal na své střídačce velkou vlnu euforie.

Favoritem tohoto střetnutí byli určitě bostonští Megameni. A právě jejich nejnebezpečnější hráč Blocho v 9. Minutě střelou mezi nohy, avšak z dosti uctivé vzdálenosti, vyrovnal.

I nadále se hrál lakros za územní převahy amerického týmu, nicméně Sultáni tu a tam vyráželi do nebezpečných protiútoků a taktéž brankář Jenkins několikrát musel dávat pozor a předvést svůj um.

Přesto můžeme s jistotou tvrdit, že poločasové vedení Megamenů bylo zasloužené. Postaral se o něj sedmatřicet vteřin před koncem nenápadnou střelou mezi nohy brankáře Sutlánů Castle.

V úvodu druhé půle se Curranovy přihrávky zmocnil před brankou Downey a Bostonští vedli již o dvě branky. Sultáni se i nadále snažili hrát velice pozorně v obraně a spoléhat na rychlé protiútoky. Jen lepší řešení finální fáze jim ale znemožnilo včas zdramatizovat zápas.

Následně měli turečtí hráči výhodu minutové přesilové hry, jejich střely ale postrádaly přesnost, a tak Jenkins ani nemusel zasahovat. V závěru utkání nechtěl ani jeden z týmů udělat chybu. Megameni si v poklidu hlídali svůj náskok, ba co víc, po rychlém útoku přidali Downeyem další branku.

Závěrečný nápor istanbulských Sultánů nepřišel. Naopak po chybě ve středu hřiště se dostal do příležitosti Greshman a chladnokrevně proměnil. Sultáni polevili v obezřetnosti, čehož využil také znovu Downey, který důrazem před brankou završil svůj hattrick.

Megameni si tak k vítězství ve své skupině, která je možná opticky nejvyrovnanější na letošním Memoriálu Aleše Hřebeského.

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024