(18) Gold D: Turku Titans – Bundeswehr Lacrosse 4:2

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (18) Gold D: Turku Titans – Bundeswehr Lacrosse 4:2

25.4.2019

Duel dvou týmu, které se musely v úvodním dnu poklonit domácím LC Custodes. Finský finalista z Turku vyzval v dalším souboji německý Bundeswehr. Po bezbrankové první půli začaly branky padat až ve druhé části hry. Němci se překvapivě ujali dvoubrankového vedení, zkušenější finský soupeř ale zapnul a silou vůle se mu nepříznivý stav podařilo otočit a vyhoupnout se na druhou příčku v této zlaté skupině.


Výsledek/statistiky

Důležitý zápas o druhé místo ve skupině radotínských Custodes začal mírným náporem německého Bundeswehru a finský brankář Uusitalo měl více práce, než možná sám i jeho spoluhráči předpokládal. Postupem času se ale i Finové začali osmělovat a vytvářet si nebezpečné příležitosti.

Jako stoprocentní šance se dá určitě považovat náběh Jokely, který ale z výhodné pozice poslal míček mimo. Poté měli finští hráči k dispozici přesilovou hru. Což o to, tlak si v ní vytvořili velký, leč opět bez gólového efektu. Zlobil zejména mozek finského týmu Aaltonen, jehož střely ze střední vzdálenosti jsou pověstné a leckdy nadmíru přesné.

Právě jeden z jeho pokusů před německým brankářem nepříjemně poskočil, míček ale skončil vedle pravé tyčky. Gólman Bundeswehru si poté vysloužil potlesk, když parádním zákrokem vychytal volného Mattilu a následně si poradil také s dorážkou. Zápas o to, kdo ještě bude mít šanci na příčky nejvyšší, naopak o to, kdo si zahraje jen maximálně o deváté místo tak skončil po první půli bez branek.

Opatrný souboj s velkým množstvím osobních soubojů se odehrával také ve druhém poločase. Finové byli o krapet nebezpečnějším týmem, Němci ale každou sebemenší skulinku v severské obraně chtěli bleskově potrestat. Zmínit můžeme Wunderlichovu střelu, kterou pozorný Uusitalo vyrazil. Z pravé strany pak na vlasatého finského brankáře nevyzrál ani Wismer. Na první branku se tak čekalo až do 19. minuty, kdy si Brandenburger naběhl na přesnou přihrávku Griessla a poslal míček do míst, kam se Uusitalo natahoval marně.

Loňský finalista z Turku tak měl před sebou nelehký útok. Prosadit se proti buldočí vůli německého týmu, minimálně vyrovnat a odvrátit hrozbu posledního místa ve skupině. Při jednom z útoků finského týmu ale zůstalo vzadu doslova okno, čehož němečtí hráči využili a Zizka rozjásal své spoluhráče.

Za minutu a půl se ale Finové dostali na dostřel, Kaisalmiho střela skončila za zády výtečného Glebeho. V totméž čase se ale severští hráči provinili a museli čelit přesilové hře Bundeswehru. Nejen, že se jim podařilo oslabení ubránit, oni v něm navíc ještě udeřili.

Německému týmu pláchl Mattila a chladnokrevně zakončil. Začínalo se tak prakticky od začátku. Ovšem brzy ovšem s další přesilovou hrou německého týmu. Obezřetnější Bundeswehr se k příliš střelám nedostal, nicméně tentokrát chybu vzadu neudělal.

Lakros jako řemen pokračoval i v závěrečných minutách. Více práce měl finský gólman Uusitalo, který každoročně předvádí na tomto Memoriálu velkou kvalitu. Tři minuty před koncem napřáhl z oblíbené pozice Aaltonen a mohl vítězoslavně zvednout ruce nad svoji hlavu.

Bundeswehr si poté vyžádal oddechový čas, při kterém spřádal plány na to, jak smazat těsný, nepříznivý stav. Finové se ale usadili před Glebem a dokázali skórovat. Jokela se obtočil kolem svého strážce a rozhodl tento zápas.

Sympatický bojující Bundeswehr tak i přes velice dobrý výkon prohrál i druhé utkání, a možná trošku krutě, si zahraje maximálně pouze o devátou pozici.

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024