(2) Silver B: Jagged Mountain – GSI Grizzlies 3:2 SN

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (2) Silver B: Jagged Mountain – GSI Grizzlies 3:2 SN

24.4.2019

Americký tým Jagged Mountain nepotvrdil při svém prvním letošním vystoupení papírové předpoklady a nadšeně bojující norský tým GSI Grizzlies v základní hrací době neporazil. Američané sice vedli o dvě branky, Norové ale stav vyrovnali a v dalším průběhu zápasu byli lepším týmem. O majiteli bonusového bodu musela rozhodnout dovednostní disciplína, díky dvěma povedeným nájezdům ji zvládli Jagged Mountain.


Výsledek/statistiky

Norský nováček GSI Grizzlies nevstoupil do svého premiérového zápasu na tomto Memoriálu vůbec dobře. Časomíra ještě neukrojila plných šest minut a Seveřané v utkání s Jagged Mountain prohrávali již o dvě branky. Nejprve se McCarthy zbavil svého strážce a pěknou střelu ze středu pokořil Eriksona. Poté LaRoach využil přesilou hru a vypadalo to, že americký tým nemůže nic zastavit. Tím spíše, že si Jagged Mountain udržovali územní převahu.

Jak je tohle ale nevyzpytatelné ukázala Bakkenova střela z pravé strany, která se zprvu nezdála vůbec nebezpečná. Lyons ale ztratil míček z dohledu, následně ho registroval až za svými zády. Povzbuzení Norové přidali a Jagged Mountain byli rázem v úzkých. Navíc se brankář Erikson rozchytal k velmi dobrému výkonu. To jeho protějšek Lyons si vybral další slabší chvilku po Overlandově nepříliš razantní střele, která mu nad ramenem opět prošla do sítě. První půle tedy skončila nerozhodným výsledkem, nutno dodat, že určitě zaslouženým.

Úvod druhé části nabídl vyrovnaný lakros s útoky na obou stranách a zejména s pozornými obranami. Bylo jasné, že norský tým při své premiéře nedá svoji kůži lacino. Svoji aktivitou si vykoledoval několik faulů, na tomto turnaji ostřílenějších, Jagged Mountain.  Nebezpečný byl zejména často střílející Hao Nhien Vu, hráč ne zcela typického norského jména. Také ale Lyons prokázal své kvality a napravil své dvě zaváhání z prvního poločasu.

Americký brankář podržel svůj tým také při sólu Frikka, jehož střelu nepustil mezi svými chrániči do sítě. Akce se přelévaly ze strany na stranu, Američané ale nebyli schopni vstřelit branku, která by jim dodala klidu a hlavně by je poslala do vedení. Naopak na druhé straně Engerovu nebezpečnou střelu zastavila branková konstrukce.

V další příležitosti se dostal Overland za Lyonse, odkrytou část branky ale trefit nedokázal. V závěru utkání měli Jagged Mountain velkou příležitost, ale Erikson podržel svůj tým, čímž zasloužil o to, že se body z toho zápasu dělily.

O tom, kdo přece jenom bude po tomto zápase spokojenější musela rozhodnout dovedenostní disciplína v podobě samostatných nájezdů. V ní byli úspěšnější Jagged Mountain, kteří dvakrát skórovali a alespoň díky tomu si tak napravili mírně pošramocenou reputaci. Rozhodující samostatný nájezd proměnil Ryan Stoll. 

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024