(22) Gold C: TJ Malešice – Bats Bratislava DNV 4:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (22) Gold C: TJ Malešice – Bats Bratislava DNV 4:5

25.4.2019

Drama doslova do poslední vteřiny! Ve skupině Gold C, ve které si už ve středu zajistil vítězství tým Nova Scotia Privateers, se po čtvrtečním poledni strhla česko-slovenská bitva o druhé místo. V dramatické partii měli dlouho výsledkově navrch Malešice, jenže v posledních pěti sekundách nevídaně zápas ztratily. O vítězství Bats rozhodl v poslední sekundě utkání Casey.


Výsledek/statistiky

Oba celky měly po úvodním hracím dnu Memoriálu Aleše Hřebeského co napravovat. Bratislava padla s favoritem skupiny Privateers 1:6, Malešice od kanadského celku dostaly dokonce příděl deseti gólů. A tak bylo jasné, že si to společně rozdají o druhé místo ve skupině.

Zpočátku se dlouho bojovalo především ve středu hřiště a ani jednomu z týmů se na delší čas nedařilo usadit se před brankou soupeře. Postupem se ale obě ofenzivy otrkávaly a čím dám víc zlobily. Aktivnější v tomto směru byli Bats, brankář Klokan ale několika skvělými zákroky inkasování zabránil.

Skóre se poprvé měnilo na druhé straně. Na konci osmé minuty předložil Podroužek krásný pas před brankou nehlídanému Tolarovi, ten pohotově bez přípravy zamířil do odkryté branky a poslal Malešice do vedení. Hned o minutu později však bylo opět vyrovnáno. Embury se nebál individuálního řešení, po levé straně se prosmýkl kolem obránce a střelou k bližší tyči procedil míček do sítě. Do přestávky šly ale spokojenější přeci jen Malešice. A to po další krásné akci jak přes kopírák podobné té první gólové. Tentokrát si jen Tolar s Podroužkem prohodili role. Tolar krásně přihrával před branku a Podroužek stačil zakončit dříve, než se brankář přesunul od druhé tyče.

Minutu po pauze už se Tolar z asistenta přeorientoval znovu na střelce. Zase u toho byl Podroužek, po jehož přihrávce Tolar přesnou střelou zvyšoval na důležitý dvougólový náskok. Velká bitva ale pokračovala a Bats se jen tak nehodlali vzdát. Několikrát narazili na pozorného Klokana. Ani gólman Malešic už ale nestačil na velmi aktivní útočné bratislavské eso Engliše. Ten během necelých dvou minut srovnal skóre díky dvěma výstavním pumelicím do šibenice branky Pražanů.

Malešicím vrátil vedení po další minutě hry Podroužek. Ten se pohotově chopil vyraženého míčku a na hranici brankoviště propálil slovenského gólmana Pisára. To největší drama ale mělo teprve přijít. Pražené si náskok poměrně přesvědčivě hlídali, ale v doslova posledních vteřinách utkání zápas nevídaně ztratili. Pět sekund před koncem nepohlídali Fleuryho, který sám před brankářem srovnal na 4:4. Vypadalo to, že budou muset rozhodnout samostatné nájezdy. Jenže po závěrečném facu si to Casey nečekaně namířil osamocen proti zjevně překvapeným obráncům, v poslední vteřině utkání vypálil od čáry a jeho dalekonosný pokus skončil se závěrečnou sirénou až za zády brankáře Klokana. 

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024