(24) Silver C: SK Lacrosse Jižní Město – London Knights 2:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (24) Silver C: SK Lacrosse Jižní Město – London Knights 2:5

25.4.2019

Posledním postupujícím z prvního místa základních skupin jsou London Knights. Angličané ve vyrovnaném souboji přetlačili Jižní Město a připsali si vítězství 5:2.


Výsledek/statistiky

Oba týmy ve svých prvních zápasech na 26. ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského porazily Helan Gar Lacrosse, a to dokonce shodným skóre 7:2. Ve vzájemném utkání, které zároveň ukončilo fázi základních skupin turnaje, si to tak rozdaly o vítězství ve skupině Silver C.

Aktivnějším celkem byli od začátku zápasu Pražané. Hlavně kombinace tradičně agilní dvojice Došlý-Plecháček dělala anglické defenzivě velké problémy. Jejich tlak ještě umocnila přesilová hra, ani z ní ovšem skórovat nedokázali. Gólman Fetch přitom pochytal spoustu nebezpečných střel.

Poté měli početní výhodu také Knights, stejně jako Jižní Město jí sice přetavit v gól nedokázali, jen pár sekund poté, co se potrestaný Lavallée vrátil na hrací plochu, ale přeci jen udeřili. Marsch si navedl míček do středu útočného pásma a tvrdou ranou otevřel skóre utkání.

Jižní Město bylo nadále častěji před soupeřovou brankou, více drželo míček a neustále hrozilo. Jenže Londýn pak využíval okýnek v obraně pro rychlé protiútoky. A z nich dvakrát ještě během prvního poločasu dokázal zvýšit. Nejprve svou druhou trefu v utkání přidal Marsh a dvě vteřiny před sirénou dotáhl další brejk do úspěšného konce Joseph – 3:0.  

První gólovou radost si Pražané vychutnali až pět minut před koncem. Po ztrátě Angličanů na polovině hřiště se na branku hnali sami hned dva útočníci, Dobiáš namísto přihrávky na volného Fišera vzal zakončení na sebe a tvrdou střelou propálil Fetche. Přesně tři minuty před koncem navíc po povedené kombinaci a dostatku důrazu snížil na rozdíl jediného gólu Petrák. Jižáci byli i nadále aktivnější a vytvořili si také další šance. Jejich závěrečný tlak ale otupilo hned dvojí vyloučení v poslední minutě, při kterém navíc Pannella zvýšil na 4:2. Definitivní tečku za utkáním napsal Roche, který snadno zamířil do odkryté branky při power-play.

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024