(28) Play-in 8: Bundeswehr Lacrosse – GSI Grizzlies 5:0

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (28) Play-in 8: Bundeswehr Lacrosse – GSI Grizzlies 5:0

25.4.2019

Podle výsledku jasná záležitost. Hráči Bundeswehr se ale museli na vítězství nad Grizzlies poměrně nadřít. Do poločasu šli pouze s jednogólovým náskokem a klid získali až v druhé části utkání. Celkově nad norským mančaftem zvítězili 5:0.


Výsledek/statistiky

Němci byli od začátku směrem dopředu aktivnějším a nebezpečnějším celkem. Dlouho ale nedokázali překonat pozornou norskou obranu v čele s gólmanem Eriksonem. Skóre se tak poprvé měnilo až v polovině dvanácté minuty. To Wolter našel na prostředku hřiště Broze, ten si míček navedl do středu hřiště a dva metry za útočnou čárou tvrdě vypálil. Jeho ostrý přízemní projektil proletěl Eriksonovi mezi betony a poprvé v závodě rozvlnil síť.

Po čtyřech minutách druhé části dostal od Wernera přesnou přihrávku na pravou stranu Griebl, od mantinelu mohutně napřáhl a vymetl milimetrově přesně pravou šibenici. V 22. minutě mohlo být v německém táboře ještě veseleji. To rozhodčí nařídili po situaci před brankou Grizzlies samostatný nájezd. Zhostil se ho tradiční střelec Brandenburger, tváří v tvář Eriksonovi ale neuspěl a své rychlé zakončení poslal vedle pravé tyčky.

Zaváhání svého spoluhráče z útoku ovšem ve 23. minutě napravil Wismer, jenž na hranici brankoviště převzal přihrávku od McGarra, bleskově se obtočil kolem clonícího obránce a zblízka propálil norského brankáře. Sám Brandenburger se dočkal šest minut před koncem, kdy tvrdou ranou zvyšoval už na 4:0 pro Bundeswehr.     

Grizzlies se snažili vývoj utkání alespoň zkorigovat, nebezpečněji bylo ale naopak stále před jejich brankou, kde s postupem času nechávali stále větší okénka. Spoustu toho Erikson zvládl pochytat, na parádní individuální akci Griebla dvacet vteřin před koncem už ale nestačil. Bundeswehr tak dokráčeli k zasloužené výhře 5:0.  

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024