(32) Play-in 4: Alberta Warriors – LCC Wolves 6:1

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (32) Play-in 4: Alberta Warriors – LCC Wolves 6:1

25.4.2019

Poslední lístek do čtvrtfinále uzmul výběr Alberty. Kanadský celek v závěrečném klání čtvrtečního programu porazil Wolves 6:1. Radotínská Vlčata ale rozhodně nedala svou kůži zadarmo a favorizovanému soupeři dělala mnohdy velké problémy.


Výsledek/statistiky

Výběr radotínské mládeže se na domácím turnaji prezentoval doposud skvělou formou. Ovládl svou základní skupinu, když rozebral Hong Kong i Moon Bears. Čtvrteční večer jim však před zaplněnými tribunami přivál doposud tu nejtěžší zkoušku – Albertu, která s přehledem pokořila Istanbul a těsně padla s Megameny.

Wolves se favorizovaného celku nezalekli, snažili se být aktivní, ale v prvních okamžicích se museli bránit. Poté se však v obrovské šanci ocitl Hájek, gólmana sice nepřekonal, ale zajistil svému týmu alespoň přesilovou hru po faulu na svou osobu. V početní výhodě si domácí počínali velmi dobře, rychle kombinovali a brankáře Tasseho zasypali množstvím střel, žádná se však neujala.

Další šance přišly i po vyrovnání sil na hřišti, zatímco Wolves ale nemohli přijít na recept na Tasseho, na druhé straně se ujala rychlá střela Spadafory, který se v polovině páté minuty okamžitě zorientoval před brankou, chopil se odraženého míčku a z hranice brankoviště propálil gólmana Slavíka. Hned minutu po něm se navíc prosadil i Wheaton, který poslal Albertu už do dvoubrankového náskoku.

Wolves se snažili být agresivní a znovu zaměstnávali kanadského brankáře, ve svém obranném pásmu ale jen velmi těžce čelili kombinacím Alberty. Po jedné z nich našel Krywolt Boureta a ten na konci desáté minuty zvýšil na 3:0. Dvě minuty před poločasovou přestávkou navíc Spadafora přidal svou druhou trefu v utkání a završil gólový účet první periody.  

V druhém poločase už Vlčata Tassovo kouzlo prolomila. Čtyři minuty po změně stran si Jasek od levého mantinelu navedl míček do středu a tvrdou ranou poprvé rozvlnil síť za kanadským gólmanem. Vzápětí měli Pražané další možnost v podobě přesilovky, jenže skórovat nedokázali, a naopak ještě inkasovali. To když Wheaton prošel po pravé straně, dostal se až před branku a rychlým přesným zakončením vrátil Albertě čtyřgólový náskok.

Šance si nadále vytvářeli i Wolves. Taase byl však proti snížení a zastavoval všechny nebezpečné pokusy mladých radotínských hráčů. Minutu před koncem se na kanadského gólmana hnal naprosto sám od poloviny hřiště Lukáš, i jeho pokus však skončil pouze na výstroji. Wolves tak po srdnaté bitvě padli s Albertou 1:6.  

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024