(4) Silver A: Adler Lacrosse – Chocolax 5:6 SN

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (4) Silver A: Adler Lacrosse – Chocolax 5:6 SN

24.4.2019

Lukas Heri. Tento hráč švýcarského týmu Chocolax si doslova podmanil zápas proti týmu Adler Lacrosse. Čtyřmi brankami dlouho živil naději hráčů v červených dresech na vítězství. I když Švýcaři ani jednou v zápase neprohrávali, ba co víc, většinu strávili ve vedení, nakonec se museli spokojit „jen“ s remízou. Samostatné nájezdy zvládli lépe hráči Chocolaxu, proměnili dva a stejný počet bodů si také připsali do tabulky.


Výsledek/statistiky

Souboj dvou týmů, které zřejmě nebudou čeřit vody v horních patrech pořadí Memoriálu Aleše Hřebeského začal lépe švýcarský Chocolax. Ten totiž využil hned svoji první početní výhodu. Eggersglüss přehnal svoji tvrdost a nabídl Švýcarům výhodu jednoho hráče v poli. Pět vteřin před návratem tohoto hráče na hřiště ji dokázal využít Heri. Tentýž hráč se prosadil také přesně o minutu později. Z poměrně velké dálky schoval svoji střelu za bránící protihráče a Roach reagoval pozdě.

Tým Adler Lacrosse, jenž je složen z hráčů napříč Evropou, odpověděl Schwallovou střelou z pravé strany, která si našla cestu do sítě mezi Meierovými chrániči. Dvoubrankový náskok poté vrátil švýcarskému týmu Pflug. Tři minuty před koncem první půle se střelou k pravé tyči prosadil Frank. Ještě do poločasu ale zapsal první hattrick na tomto memoriálu Heri, který dopravil míček do branky po střele vyražené brankářem Roachem.

Druhá půle zastihla švýcarský tým v nedbalkách. Jak jinak si totiž vysvětlit, že za necelé dvě minuty bylo vyrovnáno. Po nezištné, ale nadmíru účinné, přihrávce Franka odčinil své vyloučení z první půle Eggersglüss. Následně Macko procedil míček do branky mezi rukou a tělem brankáře Meiera a začínalo se prakticky od začátku.

Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu, což se dlouhou dobu dařilo. Pak ale stačil metr prostoru Herimu, který se protáhl před Roache a svoji čtvrtou brankou utkání posunul svůj tým blíže k vítězství. I nadále v zápase, který neměl vyloženého favorita, byli o krapet aktivnější švýcarští hráči. Jejich mírný tlak trošku přibrzdilo Gloverovo vyloučení.

A Adler Lacrosse trestal! Jen čtrnáct vteřin stačilo Eggersglüssovi, aby docílil své dnešní druhé branky a smazal těsný náskok hráčů ze země helvétského kříže. Švýcaři poté trefili při samostatném úniku tyčku. Při dalším úniku výtečného Heriho čaroval Roach. Nerozhodným stavem 5:5 tak skončil vyrovnaný zápas, ve kterém ale zazářila individualita Lukase Heriho.

V samostatných nájezdech trefil ve druhé sérii Brunner tyčku a nabídl tím příležitost jít svému soupeři do vedení. Ten ji využil, následně ale Švýcarští hráči vyrovnali. Třetí série patřila Chocolaxu,  v ní rozhodl Pflug o majiteli druhého bodu.

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024