(47) QF2: Megamen – Turku Titans 7:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (47) QF2: Megamen – Turku Titans 7:5

26.4.2019

Američtí Megameni v pořadově druhém čtvrtfinále porazili Turku Titans v poměru 7:5. Finům se povedlo hned pětkrát srovnat stav, když se Američané pokaždé dostali do těsného vedení. Poslední slovo měli ovšem slovo hráči z Bostonu, kteří v závěru rozhodli.


Výsledky/statistiky

Druhé čtvrtfinále mělo divoký začátek. Megameni vlétli do utkání velmi zhurta. Po dvaceti sekundách se prosadil po individuálním průniku hráč s číslem dvě na zádech Blocho umístěnou střelou k levé tyči. Ve vedení byli pouze chvilku. Z dalšího útoku skórovali jejich soupeři z Finska, když Jenkinse v bráně mezi nohami prostřelil Kaisalmi. Strhující tempo a nepříliš úspěšní brankáři - tak vypadal začátek. V čase 2:13 vrátil vedení na lakrosky Bostonu Lou Cerino.

Turko zvýšilo na obrátkách a dostalo Boston pod tlak. Tomu pomohlo i vyloučení soupeře. Přesilovku sice Finové ještě nevyužili, ale i po jejím skončení pokračovali v ofenzivě.  Po hezké spolupráci, kdy si míček ve vzduchu našlo levé křídlo, následně zmátlo protivníkova brankáře a po několikarém naznačení přelstilo střelou z pět metrů. Megameni se do přestávky ještě jednou ujali vedení, ale Turku opět odpovědělo – a to jak herně, tak i brankově.

Po pauze šli do vedení opět Megameni. Bender na brankovišti našel Downeyho, jehož finská obrana nechala trestuhodně za sebou. Americký útočník se zblízka nemýlil. Finský celek nedal kůži zadarmo. Delší časový úsek bez vstřelené branky přerušil Kallonen. Ve dvacáté minutě dorazil jednu ze střel svých spoluhráčů. Ale ani tentokrát nevydržel vyrovnaný stav dlouho. Na srovnání Turku rychle Megameni reagovali. Popáté je poslal do vedení Gresham.

Ani teď se ale nejednalo o vítězný gól. Megameni se chovali nedisciplinovaně a chodili často ven za menší prohřešky. Jednu z početních výhod využil Aaltonen. V tomhle duelu ale tahali po celou dobu za delší konec Američané. Rozhodující se ukázala jedenáctá a dvanáctá minuta druhého poločasu, kdy se jim poprvé povedlo odskočit od soupeře na dvě branky, po trefách Murphyho a Cerina svítil chvíli před koncem na světelné tabuli stav 7-5. Turku se dostalo do obtížné pozice. Soupeře zamkli. Ale ke snížení se nedostali.

Závěr utkání zpestřila roztržka Aaltonena a Sayii, která vyvolala hlasitý ohlas tribun. Hned na to mohla rozhodnout osmdesátosmička z Megamenů, ale sólový nájezd neproměnila.    

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024