(51) QF4: LC Custodes – Alberta Warriors 2:1

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (51) QF4: LC Custodes – Alberta Warriors 2:1

26.4.2019

Vrcholem čtvrtfinálových bojů byl bezesporu střet domácích Custodes proti loňskému obhájci loňského turnajového prvenství Alberta Warriors. Duel byl od prvních sekund svázán taktikou a na hráčích byla patrná nervozita. První patnáctiminutovka skončila 0:0 a zaplněné hlediště se nakonec dočkalo pouze tří branek. O jednu více vstřelili domácí, což jim vyneslo možnost se v sobotu poprat o celkové prvenství a kanadský celek to poslalo pouze do bojů o 5.- 8. místo.


Výsledky/statistiky

Bezbrankový stav po patnácti minutách nikdo nečekal. Gólmani dominovali. Jak domácí, tak jejich kanadští rivalové se pokoušeli o otevření skóre, ale nikomu se během prvního poločasu prosadit nepodařilo, a to i když se oba celky několikrát dostaly k velmi zajímavým střeleckým příležitostem v těsné blízkosti brankoviště.   

Po opatrné první části se v té druhé oba týmy osmělily. Hostující Murphy se dostal dokonce do samostatného úniku, ale sám proti brankáři Marešovi neuspěl. Zkoušel to mezi nohy, ale proti domácímu strážci brankoviště neuspěl. Domácí měli na druhé straně zase brejk dva na jednoho, ale individuální řešení také k vedení nevedlo. Skála na přihrávku čekal marně.

Jako první se dočkali hosté. Naštěstí pro Custodes rozhodčí branku neuznali pro pravděpodobné postavení v brankovišti, takže o úvodní branku se nakonec přeci jen postarali domácí. Individuálně skvěle vyřešil situaci za bránou Tomáš Knotek, který zpoza tyčky zaskočil McMillana. Alberta se pokusila o okamžitou odpověď, ale ani jeden z pokusů ze střední vzdálenosti se přes výbornou obranu neujal.

Jednobrankové vedení domácích slibovalo napínavý závěr a diváci o něj nebyli ochuzení. O zápletku se Kanaďané postarali v ten nejpřekvapivější moment. Domácí hráli totiž přesilovku a mohli navýšit své těsné vedení, jenomže došlo ke ztrátě, která vyeskalovala ve faul Custodes v jasné příležitosti. Nemohlo následovat nic jiného, než že rozhodčí nařídil trestní střílení. Toho se ujal Dylan „tank“ Johnston, který nabídnutou příležitost chladnokrevně proměnil. Zakončení směřoval dolů na pravou nohu.

 Radotín si vzápětí mohl vzít vedení zpět, ale ve vyložené šanci jeho střelci selhali. Ale pak přišly chvíle domácího kanonýra Dominika Peška. Po hezké souhře se nejdříve necelé dvě minuty před koncem ocitl proti výborně chytajícímu McMillanovi face to face – v tváří tvář a tentokrát nalezl správné řešení, přičemž poslal Custodes do vedení. V tu chvíli byly do konce dvě minuty a mohl přidat ještě třetí zásah. Ale ze středu hřiště tvrdou ranou minul. Mantinel jen zaduněl. Poslední sekundy už útočné snažení Alberty vyrovnání nepřineslo, když si domácí i přes zvířené vášně na hřišti své vedení pohlídali.  

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024