(54) SF2: Glasgow Clydesiders - LC Custodes 8:7

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (54) SF2: Glasgow Clydesiders - LC Custodes 8:7

26.4.2019

Radotín ani letos Memoriál Aleše Hřebeského nevyhraje. V semifinále je v dramatické repríze předloňského finále vyřadil skotský Glasgow Clydesiders, když domácí v závěru si nechali soupeře brankově odskočit a v závěru se jim toto manko již nepovedlo vymazat.


Výsledky/statistiky

Úvodní minuty patřily domácím Custodes, kteří byli velmi blízko vedení, když Tomáš Knotek trefil hned z kraje zápasu břevno a balonek se odrazil těsně před brankovou čáru. Pak úřadoval v bráně domácích Jakub Mareš, protože Glasgow začal domácí obranu pěkně zlobit. Jednu ze střel vytáhl snad koncem hole. Hráči Clydesiders byli aktivnější, ale naštěstí pro domácí to netrvalo dlouho. Radotín přidal na tempu a brzy srovnal hru. Obrana Skotů obrazně šlapala vodu. Nejdříve Poupě ze středu a po něm Loskot z obdobné pozice, kdy zvláště v druhém případě obrana Glasgow propadla, dali domácí na 2:0. Z tribun znělo „ještě jeden“, ale to by to nebyli Skoti, aby nehodili do plánů domácích vidle.   

Minutu poté, co Radotín dal na 2:0, chybovala i domácí obrana, a Ben Foster našel škvírku mezi nohami Mareše, a když chvíli na to vyrovnal Toporowski skokem zpoza brány, vypadalo to, že se obě mužstva po první třetině rozejdou za stavu 2:2 - tomuhle scénáři řekla ovšem „ne“ domácí hvězda Dominik Pešek. Nejdříve před pauzou a následně hned po ní. Chytající Pat Mallough si nepohlídal ani v jednom případě škvíru mezi betony - 4:2. Glasgow ve druhé části občas zahrozil, ale Mareš byl vždy na svém místě. Už dokonce na 5:2 zvyšoval autor hattricku Dominik Pešek lvím skokem kolem Fosterovy levé tyčky a vypadalo to na jednoznačnou záležitost. Jenomže konec utkání se ještě zdaleka neblížil.  Nakonec i totiž Mareš inkasoval a nebylo to jinak než mezi nohama. Z pravé strany se provlékl Moffat. Pak v oslabení ze samostatného snížil Koch a dvě sekundy před sirénou dokonce vyrovnal střelec první skotské branky Foster.

Napětí by se v tuto dobu v zaplněném hledišti dalo krájet. V úvodu třetí třetiny jako první skóroval opět Foster, když Mareš pustil nevinně vyhlížející střelu z větší vzdálenosti.  A hned na to přišly další rány pro domácí v podobě dobře sehraného přečíslení dva na jednoho a proměnění přesilovky. Ve chvílích, kdy to vypadalo beznadějně, dvakrát udeřili pro změnu domácí. Dvakrát Dominik Pešek. V obojím případě z hranice útočného pásma svou pověstnou dalekonosnou střelou. Tentokrát to ovšem na postup nestačilo. Do poslední minuty vstupovali Custodes v oslabení, přesto se snažili o zázrak. Glasgow hru dobře kouskovalo a následně do děje vstoupili i rozhodčí. Další trest v závěrečných sekundách za zdržování hry již bylo příliš velké sousto pro domácí a na závěrečný tlak se již nezmohli.   

 

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024