(55) LSF1: Pioneers – Turku Titans 6:2

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (55) LSF1: Pioneers – Turku Titans 6:2

27.4.2019

Úvodní souboj závěrečného dne 26. ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského zahájil duel mezi kanadskými Pioneers a finskými Turku Titans. Zámořský celek si v něm poradil 6:2 a zahraje si o konečné páté místo. Titáni svedou odpoledne souboj o sedmou příčku.


Výsledek/statistiky

Hned minutu a půl po začátku utkání proťali atmosféru chladného ospalého rána posledního hracího dne Pioneers pěknou gólovou akcí. Fairall nahrál na levou stranu brankoviště, kde byli hned dva úplně osamocení útočníci, kteří si snad mohli i střihnout, kdo bude zakončovat. Nakonec to vyšlo na Wilese a ten rychle zamířil do odkryté sítě.

Na začátku čtvrté minuty Finové vyrovnali. Jokela převzal přihrávku od Tepery a tvrdou střelou od útočné čáry propálil vše před sebou. V sedmé minutě mohli jít Titans dokonce do vedení. Při přesilové hře zatlačili Kanaďany před branky a gólmana Lewise zasypali množstvím střel. Žádná se však neujala. V permanenci byl poté zase na druhé straně stabilně dobře chytající Uusitalo. Pioneers byli směrem dopředu aktivnější, finský brankář se ale několikrát vyznamenal parádní zákrokem.   

Po změně stran šli do své první přesilové hry také Pioneers a na rozdíl od Titans jí dokázali dokonale využít. Fairall měl na prostředku útočného pásma tolik prostoru, že si mohl dovolit postupovat až před brankoviště a mohutným nápřahem trefil levou šibenici. Záhy po něm potrestal další finské vyloučení dalekonosnou střelou Wiles a když na začátku dvacáté minuty přidal svou druhou trefu v utkání i Fairall, vedl kanadský celek už o tři branky.

Na konci 22. minuty využili přesilovku také Titáni. To když Aaltonen našel ze středu hřiště Teperiho a ten tvrdou ranou propálil Lewise. Čtyři minuty před koncem to mohlo být už jen o jeden gól. Kanadský gólman se ale vyznamenal při velké finské šanci a z následného protiútoku navíc udeřili Pioneers. Clare po brejku našel za stínícím obráncem Averyho a ten před brankou okamžitě prostřelil Uusitala mezi betony. Tři minuty před koncem poté pečetil výsledek na 6:2 Lunde.   

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024