(56) LSF2: Nova Scotia Privateers – Alberta Warriors 4:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (56) LSF2: Nova Scotia Privateers – Alberta Warriors 4:5

27.4.2019

Zámořská přetahovaná se šťastným koncem pro Albertu. Warriors v dramatickém a tvrdém souboji dvou kanadských celků přetlačili Privateers 5:4 a zahrají si o celkové páté místo s Pioneers. Privateers svedou bitvu s Turku Titans o konečnou sedmou pozici na turnaji.


Výsledek/statistiky

Hned v úvodu se Alberta ocitla pod drtivým tlakem, byla zamčená ve svém obranném pásmu a nedokázala soupeři uloupit míček. Toho po minutě hry využil MacDonald, který tvrdou ranou o zem poslal Privateers do vedení. Warriors se pak vrhli do útoku, místo vyrovnání si ale nedali pozor na zadní vrátka a znovu inkasovali. Ve čtvrté minutě uháněli hned dva útočníci na osamoceného gólmana McMillana, zakončení na sebe vzal Crane a zvýšil na 2:0.

O půl minutky později už byla za svou stupňující se aktivitu odměněma také Alberta. Velmi důrazně si počínal Krywolt, který se protáhl kolem levého mantinelu, před brankou přetlačil obránce a v pádu ještě stačil zakončit za gólmana Hanniganna.

Pomalu se plnící tribuny radotínského lakrosového svatostánku poté sledovali vyrovnaný a místy velmi tvrdý boj o střed hřiště plný srážek a zákroků na hranici pravidel. Na konci první části byl dvakrát v krátkém sledu vyloučen Simpson a Warriors trestali. Wheaton po přihrávce Bourreta pronikl před branku a srovnal na 2:2. Ještě do první sirény si ale Privateers stačili vzít vedení zpátky. V poslední sekundě první části napřáhl z dálky Cranne a propálil gólmana McMillana.

Nova Scotia doplácela na vyloučení i ve druhé časti. Pět minut po změně stran srovnal Reynar. Ten si v přesilové hře navedl míček doprostřed útočného pásma a přízemní střelou se trefil přesně ke vzdálenější tyči. Velmi špatně to s Privateers vypadalo, když se na její straně znovu otevírala vrátka trestné lavice. Tentokrát však neinkasovali a naopak sami gól v oslabení vstřelili. To MacDonald poslal do samostatného úprku Parkera a ten poslal svůj tým potřetí v utkání do vedení.

Znovu ale nevydrželo dlouho. Warriors dokázali změnit vývoj dramatického duelu dvěma slepenými góly. V polovině sedmé minuty srovnal Ellingson a minutu po něm poslal Albertu poprvé v utkání do vedení Wheaton. Privateers se v závěru snažili vyrovnat, tentokrát už se ale skóre divokého zápasu neměnilo a Alberta tak vyhrála 5:4.  

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024