(58) o 21. místo/21st Place Game: SK Lacrosse Jižní Město – Helan Gar Lacrosse 4:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (58) o 21. místo/21st Place Game: SK Lacrosse Jižní Město – Helan Gar Lacrosse 4:6

27.4.2019

Jižní Město své poslední vystoupení na 26. ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského nezvládlo. V souboji o jednadvacáté místo padlo se švédskými Helan Gar 4:6. Porážku neodvrátil ani tradiční kanonýr Pražanů Pavel Došlý, který byl u všech gólů svého týmu, tři sám vstřelil a na jeden přihrál.


Výsledek/statistiky

Český celek vstoupil do utkání aktivněji, naopak to byl ale on, kdo jako první inkasoval. Po minutě a půl hry pláchl obraně po pravé straně Jalvanti a přízemní střelou ke vzdálenější tyči poslal Helan Gar do vedení. Jižní Město se dočkalo vyrovnání na začátku čtvrté minuty, když využilo hned svou první přesilovku. Po rychlé kombinaci se míček dostal k Došlému, který tvrdou ranou od čáry nekompromisně srovnal. Tentýž hráč záhy poté dokázal vývoj utkání také otočit. Necelou minutu po svém prvním zásahu přidal zkušený útočník i druhu trefu. Tentokrát na levé straně obešel obránce a zblízka propálil gólmana Kinneyho.

Helan Gar si však vedení vzali zase rychle zpátky. Nejprve v polovině šesté minuty Lind našel krásnou přihrávkou u pravé tyče číhajícího Jalvantiho a ten rychle zakončil těsně před tím, že se Bartuška stačil přesunout. Za další minutu se navíc dalekonosnou pumelicí prosadil Snyder.

Jižní Město tak muselo znovu dotahovat. Tlačilo se před švédského gólmana, ale bez gólového úspěchu. Na druhé straně naopak využili nedůsledné obrany Shenandoah s Lindem. První jmenovaný nahrával a druhý pohotově bez přípravy napálil míček do sítě Pražanů. Minutu a půl před poločasovou sirénou navíc Shenandoah po dvou asistencích vzal zakončení na sebe, od levého mantinelu tvrdě vypálil a míček proklouzl Bartuškovi kolem výstroje do branky. Helan Gar tak šli do přestávky s pro leckoho překvapivým třígólovým náskokem.

Minutu po změně stran vrátil Jižní Město do hry Lavalée. Ten na levé straně převzal přihrávku Došlého a z velkého úhlu dokázal propálit gólmana Kinneyho. Český celek si pak vypracoval i další příležitosti ke snížení, ale naopak znovu inkasoval. V devatenácté minutě Helan Gar na pár okamžiků zamkli svého soupeře před brankou a předvedli krásnou kombinaci, na jejímž konci zblízka zakončoval Lesage.

Jižáci pak dlouho marně dobývali švédskou branku. Také pořádná dávka štěstí jim ale ke snížení přeci jen pomohla. Došlý vypálil z dálky, branku sice netrefil, ale míček se odrazil od zadního mantinelu do zad brankáře a od nich poté do švédské svatyně. Došlý byl záhy po zkompletování hattricku blizoučko i dalšímu přesnému zásahu. Jeho křižná bomba ale skončila pouze na tyči, od které se odrazila mimo bránu. A v další obrovské šanci na kontaktní gól pak Došlého fantasticky vychytal Kinney. Jižní Město tak nestačilo na Helan Gar a padlo 4:6.

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024