(6) Gold B: Alberta Warriors – Istanbul Sultans 6:1

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (6) Gold B: Alberta Warriors – Istanbul Sultans 6:1

24.4.2019

Alberta Warriors vloni získala nepopulární čtvrtou příčku, a tak byla i v tomto zápase favoritem. Od úvodního vhazování také svou dominanci prokazovala, leč v koncovce se jí až tolik nedařilo. Přesto výhra 6:1 je naprosto zasloužená. Hráči z Alberty totiž byli herně lepší v obou poločasech a naprosto po právu si tak připsali tři body.


Výsledek/statisitky

Od prvních minut tohoto napínavého zápasu byli aktivnější hráči Alberty, kteří využívali každou sebemenší příležitost k tomu, aby ohrozili brankáře istanbulských Sultánů. Na první branku zápasu se čekalo do 5. minuty, kdy se uvolnil Wheaton a přesnou střelou mezi chrániče tureckého brankáře skóroval. Přesně o tři minuty později prokázal svoji chytrost Bourret, z poměrně ostrého úhlu cizelérsky zaskočil brankáře Sultánů a střelou o zem, navíc z nulového úhlu trefil přesně k tyči.

Opticky vyrovnaný zápas se rozhodoval před brankami. Istanbulští se do nebezpečných šancí příliš nedostávali, kdežto důraznější hráči Alberty před soupeřovým gólmanem dominovali. Tak jako v 11. minutě Ellingson, který využil zrádného odrazu od zadního hrazení a právě svým důrazem před brankovištěm přidal třetí gól. Závěr první půle se odehrál převážně před istanbulským brankářem, který už ale míček za svá záda nepustil.

Podobný herní obrázek nabídla také druhá půle. Prakticky z prvního útoku přidal čtvrtou branku Johnston, na nějž navázal po filigránské přihrávce Bourreta Reynar, který našel skulinku mezi chrániči istanbulského brankáře. Šestý gól přidal po proměněném sólu Johnston, který mířil milimetrově přesně k tyčce.

Až poté se prosadili istanbulští Sultáni. Mírně zacloněná Leydenova střela si totiž našla cestu až do sítě. Což o to, snaha se Sultánům určitě upřít nedala, kvalita ale byla na straně hráčů, kteří se tradičně v Radotíně v civilu prezentují honáckými klobouky. Těm nebyla následně uznána branka, mrzet je to ale příliš nemuselo.

I nadále totiž byli hráči Alberty dominantnějším týmem a jen preciznější zakončení jim bránilo v tom, aby svůj náskok ještě zvýraznili. Smutnit ale vůbec nemuseli, jejich výhra 6:1 totiž byla naprosto zasloužená.

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024