(61) O 15. místo/15th Place Game: Moon Bears – Bundeswehr Lacrosse 4:3

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (61) O 15. místo/15th Place Game: Moon Bears – Bundeswehr Lacrosse 4:3

27.4.2019

I díky velmi kurióznímu momentu se v zápase o 15. místo radoval zámořský výběr Moon Bears, který porazil německý Bundeswehr těsně 4:3, a to za velkého přispění náhradního brankáře Bundeswehru Jonathana Sieverse, který odchytal první poločas právě za německý celek a v bráně soupeře rozhodně nezklamal.


Výsledky/statistiky

Zelení proti zeleným – i tak by se dalo podle dresů obou týmů na duel pohlížet. Měsíční medvědi měli od začátku utkání herní převahu a diktovali tempo. Jako první se prosadil ve třetí minutě umístěnou střelou ze střední vzdálenosti Williams a brankář Sievers možná sám nevěřil, že nechal u levé tyče tolik prostoru. Ve čtvrté už to bylo 2:0 – hezkou souhru zakončil po nápadité přihrávce Bezecného od mantinelu Tommy McKee.

I Bundeswehr se pokoušel ohrožovat protivníkovu bránu, ale často narážel na vlastní nepřesnosti a navíc v osobních soubojích byli jeho hráči méně důrazní. Ale i oni se dočkali. Zpoza brány zaskočil brankáře zámořského výběru Griess. I když Moon Bears tlačilo, nic ze své převahy nevytěžilo.

Když nedáš, můžeš dostat. A to se také stalo. Wunderlich, kterého si bránící soupeř vůbec nevšímal, využil střelu od pásmové lajny k vyrovnání. Byly dvě minuty do konce, ale že oba týmy nepůjdou o pauze na střídačku za nerozhodnutého stavu, určil Schaffner hostující v dresu Medvědů, jehož střelu Sievers neudržel.

Medvědi měli po přestávce šanci na trhák, když vstupovali do druhé části v početní výhodě. První přesilovku zápasu nevyužili a vracející Wolter z trestné lavice následně mohl poslat jednoho ze spoluhráčů do brejku. Přihrávku zkazil. Němci vsázeli na protiúdery, jenomže pokud se jim povedlo do úniku dostat, byl na svém místě připraven dobře chytající Jacobs.

Ve 21. minutě se ale Jacobs zranil a musel být delší dobu ošetřován. Přestože bylo patrné, že mu pohyb dělá problémy a na zasažené koleno kulhá, na výkonu to nebylo zdát a vzápětí lapil dvě solidní příležitosti Bundeswehru. Hned na to Medvědi skórovali a kráčeli za ziskem patnáctého místa. Nakonec brankář Medvědů kapituloval. Ne brankově, ale nechal se vystřídat. Došlo tak k velmi kurióznímu okamžiku. Zámořský celek totiž neměl k dispozici za něj náhradu a Bundeswehr jim půjčil původní jedničku.

Měsíční Medvědi se na poslední pětiminutovku stáhli před vlastní brankoviště a Bundeswehr ostřeloval „svého“ gólmana v soupeřově bráně ze všech stran, ten však odmítl veškeré spekulace, že by mohl svému týmu pomoci jinak. Nakonec obdržel pouze jeden gól, na který nemohl ovšem stačit. Šlo o tvrdou střelu zpoza hráče a příliš toho neviděl. V posledních sekundách čelil kulometné střelbě, ale při ní obstál na jedničku a nakonec sám stál u brejku, z něhož medvědi mohli rozhodnout. Gól po jeho pasu sice nepadl, ale nemuselo ho to trápit, díky skvělým zákrokům uhájil americko-kanadské vedení 4:3.   

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024