(63) O 11. místo/11th Place Game: Jagged Mountains – TJ Malešice

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (63) O 11. místo/11th Place Game: Jagged Mountains – TJ Malešice

27.4.2019

Malešice skončí v turnaji jedenácté. Rozhodlo o tom jejich vítězství 8:7 nad hráči Jagged Mouintain, kteří se turnaje zúčastnili podruhé. V zápase bohatém na góly se skóre přelévalo ze strany na stranu, ale v závěru Malešičtí zužitkovali zkušenosti a v jejich prospěch hrálo trošku i štěstí.


Výsledky/statistiky

Malešice měly skvělý úvod a šly už po pár sekundách do vedení, z prvního útoku skóroval Adam Podoroužek, o němž bylo jako obvykle na hřišti hodně slyšet. Týmem Jagged Mountain to ovšem neotřáslo. Neuplynuly ještě ani dvě minuty a dostal možnost k vyrovnání.  Malešičtí se totiž nechali vyloučit a za svou nedisciplinovanost pykali. Jmenovitě šel ven Plecitý, který skončil na trestné lavici jen během prvního poločasu třikrát.

Střelecky se prosadil Stoll poté, co tým pojmenovaný po pivovaru ze státu Coloradu při přesilové hře svého soka zmáčkl na jeho polovině. Američané na tento úspěch dokonce navázali druhým gólem a ujali se vedení, kdy gólman Malešic pustil lacinou střelu, která se asi chytat dala.

Pražané se nemohli proti dobře hrajícímu soupeři dostat do tempa, ale ani Jagged Mountain ofenzivně neexceloval, a tak se Malešičtí přeci jen dočkali. Pěknou akci z blízka zakončil Ondřej Podroužek - 2:2. Američané si vzali vedení zpět, ale Pražané se znovu dotáhli, když se o vyrovnání zasloužil po velmi pěkné individuální akci Adam Podroužek a na něj navázal Ondřej Podroužek,  jemuž jako v předchozím případě přihrával Adamiec.

Po poločasové přestávce se s brankami roztrhl pytel, přičemž za delší konec tahali hráči Malešic. JAgged Mountain sice brzy po pauze vyrovnal, ale následně se Pražanům povedlo odskočit do trháku. Klíčový moment se odehrál čtyři minuty před koncem, kdy malešický Černý tvrdě atakoval jednoho ze soupeřů a byl potrestán tříminutovým trestem za nebezpečnou hrou vysokou holí. V té době svítil na tabuli stav 5:7. Denverským se navíc povedl úvod přesilové hry a možná inspirováni nedávným obratem San José Sharsks v NHL mohli nadále živit naději na úspěch. A ten přišel, i když i po svém prohřešku hráli také oni oslabení o jednoho hráče. Tlak proměnil ve vyrovnávající gól LaRoach.

Na nájezdy přesto nedošlo. Deset sekund před koncem vše vzal na sebe Martin Tolar a ze středu propálil vše před sebou včetně brankáře. Jagged Mountain se ještě sice pokusil zdramatizovat závěrečné sekundy, ale opětovného vyrovnání se tým nedočkal, i když po závěrečné skrumáži k němu nebyli Američané daleko.

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024