(65) o 7. místo/7th Place Game: Turku Titans – Nova Scotia Privateers 6:7 po s. n.

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (65) o 7. místo/7th Place Game: Turku Titans – Nova Scotia Privateers 6:7 po s. n.

27.4.2019

Již před tímto zápasem bylo jasné, že ani pro finské Turku, ani pro Privateers nebude sedmé místo výjimečný úspěch. Přesto hráči obou týmů předvedli bojový boxlakros plný zvratů. Zápas nakonec rozhodovaly individuální kvality v nájezdech, v nichž o výhře 7:6 rozhodla Nova Scotia.


Výsledky/statistiky

Úvod patřil útočníkům. Na rychlý gól Turku rychle odpověděl Goodwin. Fini šli v první části ještě jednou do vedení, když se prosadila jejich největší hvězda Kaisalmi, který naznačil střelu ze střední vzdálenosti, ale on šel do individuálního zakončení. Obránce na jeho lest skočil a on sám pak sám před brankářem skóroval.

Nova Scotia ale přeci jen strávila pauzu s těsným vedením na svém kontě, když se mezi nohy prosadil Quiqley – 3:2. To běžela desátá minuta.

Vyrovnaný zápas se ovšem lámal po krátké pauze. Konkrétně klíčovým mužem těchto chvil se stal Roope Jokela a jeho blafák. Nejdříve hned po přestávce na něj úplně zapomněla obrana soupeře a on stylově osamocený po dalekonosné Millerově asistenci překonal Tomáše Čekala v bráně Privateers. A tentýž blafák použil ještě jednou – a to když ho našel samotného před bránou Jarno Aaltonen.

Nova Scotia přidala na tempu, což přineslo další vyrovnání. Ale o slovo se opět přihlásilo Turku – konkrétně Aaltonen. Dvoumetrový kanonýr byl při zakončení při přesilové hře nekompromisní, při střele využil svou výšku a pořádně se do balonku opřel a chvíli na to uspěl ještě jednou, když dostal míč za obranu, a i když byl tísněn, povedlo se mu prosadit na 6:4 pro Finy.

Privateers se snažilo ještě o dramatizaci duelu o umístění. Nejdříve Quinn snížil. Nova Scotia posléze přišpendlila Turku před brankovištěm a po nacvičeném signálu se dokonce mohli radovat z vyrovnání – 6:6, Quinn totiž nakonec zezadu nezkoušel střílet, ale namísto toho našel Jaimeho Dunbara schovaného mezi obranou a rozhýbaný gólman neměl šanci se srovnat.

A nakonec to byl právě Quinn, kdo rozhodl. Postaral se totiž o rozhodující nájezd.

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024