(67) o 3. místo/3rd Place Game: Megamen – LC Custodes 6:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (67) o 3. místo/3rd Place Game: Megamen – LC Custodes 6:5

27.4.2019

Hráči LCC Custodes tentokrát v domácím prostředí cenný kov neurvali. V boji o bronz podlehli Megamenů 5:6 poté, co jim utekl začátek. V první části totiž prohrávali již 0:5 a v druhém poločase velkou ztrátu již nedohnali. Nepomohl jim ani hattrick Dominika Peška.


Výsledky/statistiky

Hráči Custodes vstupovali do zápasu s americkým Megamenem jako velcí favoriti, ale prvních pět minut to nebylo na hrací ploše znát. Přesně tak dlouho trvalo domácím, než se dostali do nějakého smysluplného útoku. Mezitím navíc čtyřikrát inkasovali.  O první branku se efektivním zakončením přes hlavu postaral Curran, na to navázali v rychlém sledu Saaya, Downey a Murphy – 0:4, kteří využili herní dominance.

Poté se začali osmělovat i domácí, ale na Jenkinse v bráně hostí se jim nedařilo vyzrát, a když se navíc na druhé straně prosadil Cerino, bylo zle. Zodpovědnost na sebe poté vzal domácí kanonýr Dominik Pešek, který konečně ukončil domácí čekání na gól. Radotínští mohli přidat branky, ale vždy jim v tom zabránil Jenkins. Oba týmy tak šly k pauze za jednoznačného stavu 1:5 z pohledu domácích.

Do druhé půle vstoupili Custodes v početní výhodě a tu také využili. Znovu u toho byl aktivní Tomáš Pešek. Ten efektivně skočil do brankoviště po přihrávce Loskota a zasunul za záda brankáře Jenkinse. Na tribunách v ten moment byl cítit optimismus a diváci hnali Radotín za vyrovnáním. Pešek to zkoušel zpoza brány, pak i z větší vzdálenosti, v obou případech neúspěšně. Z hráčů Megamenu bylo cítit, že se při útocích nikam neženou a snaží se udržet balonek co nejdéle ve své moci.

Nakonec se o další snížení postaral Loskot. Po samostatné akci přesně umístil svou střelu tak, aby na ni Jenkins nedosáhl. A když pár sekund na to skóroval mezi nohama nešťastníka Jenkinse i Matěj Barák, nebylo pochyb o tom, že domácí mají ještě šanci na zmrtvýchvstání. Chybu v obraně Američanů mohl hned potrestat Skála, pohotově zakončoval zblízka naprosto nevýrazně a mimo. Radotín pak hrál přesilovku, tu nevyužil a následoval trest. Megameni z brejku se opět přiblížili k bronzu.

Dvě a půl minuty před koncem vykřesal naději Pešek, který dostal prostor ke střele a zkompletoval tak hattrick. Ale na více se domácí již nezmohli, přestože v závěrečných sekundách vyrovnání viselo na vlásku.

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024