(7) Silver C: Helan Går Lacrosse – London Knights 2:7

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (7) Silver C: Helan Går Lacrosse – London Knights 2:7

24.4.2019

London Knights vstoupili do Memoriálu Aleše Hřebeského vítězně. Při své premiéře na 26. ročníku turnaje si poměrně v klidu došli pro vítězství nad Helan Gär. Švédský tým naopak i ve svém druhém utkání padl se shodným skóre 2:7.


Výsledek/statistiky

Švédské mužstvo se proti Angličanům snažilo odčinit porážku 2:7, kterou utrpělo v úvodním utkání 26. ročníku s Jižním Městem. Na začátku byli Helan aktivnějším celkem, dostali se i do vyložené gólové šance, ale skóre se poprvé měnilo na druhé straně. Po minutě a půl hry měl na středu hřiště Walker dostatek času, aby se zorientoval, našel dlouhou přihrávkou před brankou naprosto volného Arthura a ten poslal Knights do vedení.

Helan mohli skóre srovnat v následné přesilovce. Nedostali se ale ještě ani na dostřel anglické branky, a naopak už prohrávali o dva góly. I ve čtyřech hráčích v poli dokázali Rytíři švédskou obranu překombinovat a na konci pohotově zamířil do sítě Buchanan. V polovině sedmé minuty se po pravé straně prosmýkl český útočník v anglických službách Kresl a o dvě minuty po něm mířil přesně i Pannel, který zvýšil už na 4:0.

Knights spolu s vysokým vedením získali na hřišti také herní převahu, Helan se museli povětšinou bránit a hrozili z ojedinělých protiútoků. Druhou desetiminutovku gólově odstartoval londýnský Marsh, jenž zpoza branky překvapil, poslal gólmana na druhou stranu a skočkou zasunul k pravé tyči. Na začátku čtrnácté minuty se dočkali také Švédové díky parádní akci Shenandoaha. Mohutný Irokéz si skvěle tělem odstavil obránce, poslal ho k zemi a sám naopak uháněl na branku. Osamělý před gólmanem si věděl rady a snížil na 1:5. Konečné slovo prvního dějství ale měli opět Rytíři. Joseph využil rychlého výhozu brankáře, vyhnul se poměrně laxně clonícímu obránci a z levé strany přesně zamířil ke vzdálenější tyči. Do přestávky tak šli Knights za pohodlného vedené 6:1.

Druhý poločas už takovou gólovou podívanou nenabídl. Tři minuty po výměně stran si však doposud jediný střelec švédského týmu Shenadoah připsal i asistenci. Tísněný obráncem našel přihrávkou na deset metrů Lesageho a ten tvrdou střelou od čáry propálil anglického gólmana. O pět minut později se podruhé v utkání trefil Arthur, když z pravé strany prošel přes dva obránce až na brankoviště a zblízka vrátil Angličanům pětibrankový náskok.

Dvě minuty před koncem měli Helan znovu výhodu přesilové hry a v ní si připravili velký počet možností ke snížení. Mířili ale vždy do výstroje gólmana. Skóre už se pak neměnilo ani na druhé straně a Angličané tak pohodlně dokráčeli ke svému úvodnímu vítězství na turnaji. Helan si naopak i ve druhém zápase připsali shodnou porážku 2:7.  

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024