Představujeme týmy pro 29. ročník Memoriálu Aleše Hřebeského

Hlavní stránka / 2024 / Představujeme týmy pro 29. ročník Memoriálu Aleše Hřebeského

22.1.2024

Představujeme týmy pro 29. ročník Memoriálu Aleše Hřebeského Dva tucty týmů se již chystají na svou účast ve 29. ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského. Letos půjde co do zastoupení zemí o jeden z nejpestřejších ročníků v historii. Patnáct nejlepších týmů z loňského ročníku si vybojovalo pozvánku na ročník letošní a na zbylých devět míst vybíral přípravný výbor turnaje z 27 zájemců. Můžeme se tedy těšit na velmi atraktivní turnaj.


Týmy byly rozděleny do výkonnostních košů podle výsledků z loňského roku a u nových nebo staronových týmů podle odhadované úrovně. Z těchto košů budou v průběhu března rozlosovány základní skupiny turnaje. Hrací systém bude stejný jako v posledním roce: v základní části budou hrát týmy ve čtyřech horních a čtyřech dolních základních skupinách po třech a následně postoupí do prolínacího kola a play-off. Až na samý vrchol se může probojovat kterýkoliv z účastníků turnaje.

Jako obhájce vstupuje do turnaje kanadský tým Nova Scotia Privateers. V nejsilnějším koši s ním budou i ostatní loňští semifinalisté – domácí LC Custodes Radotín, tým Purple Reign, což je nová identita Glasgow Clydesiders, a finští Turku Titans.

Druhou čtveřici tvoří kanadské týmy Alberta Lacrosse a Green Gaels a dále Tel Aviv Lacrosse a London Knights.

Ze třetího koše budeme losovat dva české týmy – SK Lacrosse Jižní Město a TJ Malešice – a jejich rivaly Megamen a German Shepherds.

V koši Silver 1 budou američtí Moon Bears, výběr Istanbul Sultans, poslední postupové místo si vloni zajistil mezinárodní tým Adler Lacrosse a pozvánku obdrželi i Bats Bratislava.

Poprvé se na turnaji představí nejmladší český klub Lakros Zbraslav, který se velmi rychle dokázal propracovat na špičku v domácí lize. V koši Silver 2 bude společně s týmem Austin Scorpions, prvním zástupcem jihu USA v historii turnaje. Z oblasti Six Nations přijede irokézský tým Rez Dogs a na turnaj se vrací švýcarská reprezentace Chocolax.

Poslední čtveřice zahrnuje tým Honkongu, který se na turnaji objevil už v roce 2019, nově zastoupenými lakrosovými zeměmi budou Taiwan s týmem Magpie a Lotyšsko reprezentované klubem Riga Griffins. Zástupcem Norska bude tentokrát tým Oslo Ragnarok.

 

Autor: Ondřej Mika   |   Sekce: 2024   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024