Týmy/Teams

Na turnaji nastoupí většina hráčů širšího výběru reprezentace ČR; soupiska pro jednotlivé zápasy se bude měnit. Český tým skončil na MS 2011 v Praze na skvělém čtvrtém místě a ambicí je na letošním MS tuto příčku obhájit. Stejně jako v roce 2011 tým povede jako hlavní trenér Kanaďan Jim Veltman, bývalý kapitán kanadské reprezentace a mistr světa z roku 2003. 
Zápas odehraje i reprezentace ČR do 19 let. Mladíci se chystají do Kanady na pilotní MS v této kategorii, které bude předcházet "velkému" MS.

Irský výběr se zúčastnil boxlakrosového MS 2007 a 2011 a skončil vždy na šestém místě. Irové mají řadu hráčů se zkušenostmi ze zámoří a povede je renomovaný Jeff Dowling. Velká část týmu bude následně hrát v dresu Riggers na Memoriálu Aleše Hřebeského. Soupiska zde.

Tým Izreale bude na MS nováčkem, ale vzhledem k prudkému rozvoji lakrosu v této zemi a množství hráčů se židovskými kořeny v Americe a Kanadě rozhodně nepůjde o špatný tým. Manažer Scott Neiss se podílí i na přípravách samotného MS a jako kouče získal Kanaďana Brada MacArthura. Také Izraelci zůstávájí na Memoriál a budou hrát v dresu Tel Aviv Lacrosse. Soupiska zde.

Finsko přiváží ambiciózní výběr, který se rok od roku zlepšuje. Na boxlakrosovém MS Finové ještě nehráli, ale jejich stále se lepšící výkony na posledních ročnících Memoriálu naznačují, že je třeba s nimi počítat. Hlavním trenérem týmu je Devan Wray, jemuž asistují Tracy Kelusky, Neil Doddridge a Jonas Niemi. Soupiska zde.

Švýcaři přijedou hrát boxlakros do ČR poprvé ve své historii. Zatímco ve fieldlakrosu se již dotahují na evropskou špičku, v boxlakrosu jsou nováčky. Manažer Scott Hylen ale dostává Švýcary i na boxlakrosovou mapu.

Tým Deutschland Adler založil v Berlíně Jamie Plunkett a pracuje na rozvoji boxlakrosu v Německu. Pod touto hlavičkou dokázal dvakrát vyhrát Evropskou lakrosovou ligu a účastní se i Memoriálu. Německo letos poprvé pošle reprezentaci na boxlakrosové MS, ale management týmu zvolil jako přípravu účast na Memoriálu Aleše Hřebeského a turnaji v Dráďanech, který následuje hned další víkend.


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024