(2) B: Salt Shakerz – Bats Bratislava 5:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2012 / Reportáže / (2) B: Salt Shakerz – Bats Bratislava 5:6

25.4.2012

Bratislava Bats si vyšlápla na americké Shalt Shakerz. „Netopýři“ si po dramatické bitvě připsali překvapivé vítězství 6:5.


Zápis/Statistiky | Video

Bratislava se dostala do vedení už po necelých 20 sekundách hry. O jednogólový náskok se z první střely na bránu postaral Patzko. Američané se ještě nestačili ani rozkoukat a už prohrávali o dva góly. Před bránou se pěkně uvolnil Zifčák a střelou o zem nedal gólmanu Forceovi šanci.

Ofenziva Salt Shakerz o sobě dala poprvé vědět až po pěti minutách. Dvě velké šance ale skončily pouze na výstroji slovenského gólmana. Američané mířili přesně až v čase 6:13. To byl na konci krásné kombinační akce Stainer, který už pouze uklidil do prázdné klece – 1:2.

Dvoubrankové vedení ale „Netopýrům“ vrátil ve 13. minutě Výmola, který se před bránou zmocnil odraženého míče a s přehledem překonal Force.

Ve druhé půli byli aktivnější Salt Shakerz a notně zaměstnávali slovenskou obranu. Hned 25 vteřin po přestávce snížil Synowiez, který ze strany postupoval na bránu a pěkně vymíchal gólmana Bratislavy. Jenže o minutu později už se radovali zase Bats. Jeck utekl americké obraně a bezpečně překonal Force.

 Shakerz ale opět zvýšili obrátky a dokázali vyrovnat. Nejprve se z dorážky trefil Starr, v čase 5:28 pak srovnal na 4:4 svým druhým gólem v zápase Synowiez. I nadále byli Američané nebezpečnější a hnali se za vstřelením vedoucího gólu.

Ten však nepřišel. Místo toho dvakrát během jedné minuty utekli útočníci „Netopýrů“ a dvěma slepenými góly zajistili Bratislavě vedení 6:4.

O dramatický závěr utkání se postaral Synowietz, který ve třinácté minutě dokonal svůj hattrick a snížil na rozdíl jediného gólu. Američané ve zbytku zápasu zatlačili Bats před branku a vytvořili si několik slibných příležitostí na vyrovnání. Gól se jim sice vstřelit podařilo, ale až těsně po závěrečném hvizdu.

Bratislava tak nečekaně porazila Salt Shakerz 6:5 a připsala si první tři body v turnaji.

Autor: Ondřej Mika   |   Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024