(21) A: SK Lacrosse Jižní Město – TJ Malešice 4:3

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2012 / Reportáže / (21) A: SK Lacrosse Jižní Město – TJ Malešice 4:3

26.4.2012

Vyrovnanou skupinu A po těsném vítězství nad Malešicemi vyhrálo Jižní Město, Malešice tak překvapivě nepostoupily do čtvrtfinále. Rozhodl o tom vyrovnaný a napínavý duel, v němž měli Malešičtí dlouho navrch. Nakonec však skončili v tabulce až na třetím místě.


Zápis/Statistiky | Video

Za normálních okolností by byl zápas Malešic s Jižním Městem soubojem dvou postupujících o první místo ve skupině A, jenže Malešice před několika hodinami nečekaně podlehly London Knights, čímž se celá situace zkomplikovala. Malešice tak musely bezpodmínečně vyhrát.

Lepší start do zápasu měly Malešice, když už na konci první minuty Jan Skokan otevřel skóre. Navíc šlo Jižní Město do čtyř a následovaly další dvě velké přesilovkové šance. Jenže hned po návratu vyloučeného hráče se do míčku opřel Pavel Došlý a ve čtvrté minutě bylo srovnáno, byla to snad první střela na branku hráčů v tradiční černé.

I nadále byly Malešice mnohem aktivnější. Vyhrocený souboj přinesl i šarvátku před brankou Jižňáku, kterou Malina řešil kopancem. Následovalo vyloučení na obou stranách. A žlutomodří šli opět do vedení! Brejk sice Podroužek zakončil nepřesně, jenže se míček odrazil od mantinelu a o záda Maliny zapadl do sítě.

Napínavý souboj pokračoval velmi dobrou přesilovkou Malešic, ale Malina se rozchytal a skóre se neměnilo. Pak přišlo několik obrovských šancí Jižního Města. A na závěr periody brankář Klokan zneškodnil jednu z ran hlavičkou, což se divákům líbilo.

Těsné vedení Malešicím nevydrželo dlouho; po akci po pravém křídle Došlý přihrál Peckovi před odkrytou branku a bylo to rázem 2:2. Ale Malešice hned strhly vedení zpátky. Ale pak se na sklonku šesté minuty nechali Malešičtí zatlačit ve vlastní přesilovce a na ránu Černíka Klokan nezareagoval.

Pak rychlík Skokan předvedl svůj typický únik, ale zakončení bylo bídné. A situace začala pro Malešice vypadat zle, když v desáté minutě Ondráček poslal Jižní Město poprvé do vedení. Pak Malina vytáhl efektní zákrok rukavicí a publikum se bavilo.

Time-out ani odvolání brankáře na výhře Jižního Města nic nezměnilo, Malešice tak končí ve skupině až třetí po porážce 3:4.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024