(22) B: LCC Radotín – Salt Shakerz 7:3

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2012 / Reportáže / (22) B: LCC Radotín – Salt Shakerz 7:3

26.4.2012

Vítězem skupiny B se stali domácí hráči LCC Radotín, když ve svém posledním zápase zvítězili 7:3. Dlouho vyrovnané utkání rozhodl Radek Skála, který byl střelecky nečekaně při chuti. Američané tak oproti předpokladům nepostoupili do čtvrtfinále.


Zápis/Statistiky | Video

V posledním zápase skupiny B byli, kromě domácích fandů, možná nejvíce napjatí bratislavští Bats, kteří museli doufat, že si Radotín s americkými Salt Shakerz poradí. Američané zatím dokázali porazit jen Titány z Turku, a právě se Slováky překvapivě prohráli.

Lítý boj jako první odnesla lakroska jednoho z Američanů. Radotín začal celkem s respektem, ale hned první pořádná střela Dominika Peška, byť z velké dálky, šťastně propadla za záda gólmana. Hned vzápětí ale kapituloval i domácí Sika ranou těsně nad rameno.

Na hřišti se odehrávala opatrná a vyrovnaná bitva. Největší potlesk publika vyvolal nečekaný  odraz balónku přímo do otevřeného okna domu rodičů brankáře Radotína. Radotín šel znovu do vedení až po pohotové dorážce Warrena z konce desáté minuty. Pak se ale domácí nechali zatlačit a nedokázali pohlídat Synowieze, který v třinácté minutě vyrovnal. Na konci poločasu trefil ještě Dominik Pešek tyčku.

Po faulu Američanů dostali Radotínští výhodu přesilovky, ale k pořádné střele se dostali až v jejím samotném závěru - nic z toho ale nebylo. Pak to Steiner přehnal s důrazem u branky Radotína a dostal další dvouminutový trest.

Tuto početní výhodu Radotín využil díky pěkné ráně Skály zdálky. Když mu to vyšlo jednou, zkusil to ze stejného místa i podruhé, a znovu úspěšně. V sedmé minutě tak Radotín na chvíli zvýšil svůj náskok na 4:2, ale pak zpoza brány nachytal Siku Synowiez a Shakerz snížili. Jenže na Skálovy přízemní střely zdálky brankář Američanů zjevně nenašel recept, a Skála tak v deváté minutě dovršil hattrick a o minutu později přidal další branku.

Závěr zápasu tak mohl Radotín dohrát v pohodě, navíc Shakerz hráli prakticky pořád v oslabení. Při další přesilovce zvýšil na 7:3 Adam Kostka a tímto výsledkem už zajímavý zápas skončil.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024