(23) C: Green Gaels – LC Slavia Praha 9:1

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2012 / Reportáže / (23) C: Green Gaels – LC Slavia Praha 9:1

26.4.2012

V posledním zápase skupiny C nešlo o nic menšího než o prvenství ve skupině. Jak Slavia, tak kanadští Green Gaels měli po dvou výhrách postup jistý. V jejich vzájemném duelu se žádný nečekaný úkaz neobjevil, přes veškerou snahu Slavia jednoznačně prohrála. Mrzet ji to však nemrzí, protože z druhého místa postupuje do čtvrtfinále.


Zápis/Statistiky | Video

Že to tentokrát Slavia nebude mít vůbec jednoduché, ukázal už snadný průnik Defrancesca ve 20. vteřině. Ve třetí minutě ale nachytal ranou mezi nohy kanadského brankáře Kadeřábek. Na druhé straně ale gólmana Peška vytěžovali střelci mnohem více. A po ledabylém odevzdání míče trefil přesný růžek Marc Jackson a Gaels šli opět do vedení. A po pěkné kombinaci to bylo o chvíli později už 3:1, o minutu později pak už 4:1 a šance Slavie nevypadaly moc reálně.

Bez větších problémů přidali další branky Derks a Phillips a v závěrečných minutách sešívané Kanaďané prakticky nepustili přes půlicí čáru. Jen jedinkát, a to situaci 2 na 1 ve vlastním oslabení slávisté zazdili špatnou přihrávkou. Poločas tak skončil za stavu 6:1.

Do druhé části nastoupila Slavia s vyměněným brankářem, ten poprvé kapituloval po dvou minutách a hned poté jej dvakrát zachránila tyč. Slávisté se snažili, ale zcela jim scházela střelba. Pokud se k ní vůbec dostali a nepřerušil je časový limit, jejich rány sotva dolétly ke gólmanovi.

Slavia měla pak několikrát štěstí, a tak skóre přestalo narůstat. Snaha se Pražanům rozhodně nedala upřít. Snížit mohl po rychlém brejku Tadeáš Pešek, jenže ztroskotal na brankáři, stejně jako o chvíli později Roubíček. A protože Kanaďané zabrali až v závěrečných minutách a Derks a Conrad přidali další branky, celkem pohledné utkání skončilo 9:1 pro Kanaďany.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024