(41) o 13. místo: (winZ1) Turku Titans – (winZ2) Vienna Cherokees 4:3 po sam. nájezdech

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2012 / Reportáže / (41) o 13. místo: (winZ1) Turku Titans – (winZ2) Vienna Cherokees 4:3 po sam. nájezdech

28.4.2012

O 13. místo bojovaly týmy, které dnes ráno ve svých zápasech zvítězily. V prvním půli měli navrch Cherokees, ale po poločase se Titans sebrali a vydřeli v běžné hrací době stav 3:3. O vítězi tak rozhodl Sedlákův gól, který byl jediný při samostatných nájezdech. Turku Titans se umístili na 13. příčce, Vienna Cherokees se museli spokojot se 14. místem.


Zápis/Statistiky | Video

Hned zkraje utkání museli Turku Titans bránit přesilovku Cherokees, když si šel na minutu sednout Perkiömäki. To se jim sice podařilo, ale v páté minutě šli do oslabení podruhé po vyloučení Varja a Alex Ball vstřelil první gól zápasu.

Rakušané soupeře tlačili, ani finská přesilovka na tom moc nezměnila. Všechny střely se ale odrážely od gólmana Uusitaly. V jedenácté minutě dostal tříminutový trest hráč Cherokees Adrian Balasch. Finové se konečně dostali do útoku, ale útočník v brankovišti znamenal ztrátu balónu, po které si rakouský tým vybral svůj oddechový čas.

Turku Titans se pokusili využít přesilovku ještě jednou, ale ani tentokrát se jim to nepodařilo a potrestaný hráč tak mohl naklusat zpět na hřiště s čistým svědomím. Stav v poločase byl 1:0 pro Videňany.

Ve třetí minutě druhé poloviny se v tlačenici zmocnil míče Niko Aho a vyrovnal skóre.  Finové šli málem do vedení, když Fleischner trefil tyč, ale místo toho následovala branka Balla.

Možnost znovu vyrovnat dostali Titans po vyloučení Erbera, jenže přesilovkové formaci sebral míč Klaus Hauer, přesprintoval hřiště a z nájezdu zvýšil náskok Cherokees na 3:1.

Po technické občerstvovací pauze nastoupili Vídeňané znovu ve čtyřech – na trestné lavici seděl Richard Hauer. Přesilovku Titáni nevyužili, ale už při hře pět na pět dal kontaktní gól hráč se šestkou na zádech, načež se Finové šli poradit během svého oddechového času.

Další přesilovka Turku Titans se pár vteřin před jejím koncem zdvojila, protože rozhodčí odpískal Vídeňanům další trest za příliš mnoho hráčů na hřišti. S obrovským štěstím pak Fleischnerova střela doputovala až do brány.

Andreas Seidler mohl rozhodnout zápas, když se dostal před samotného Uusitala, ale gólman svůj tým opět podržel. Dramatický zápas uzavíral útok Cherokees, ale skóre se už nezahýbalo a rozhodovaly tak nájezdy.

První šel za Cherokees Ball a nedal, stejně tak se netrefilz druhého týmu Dolejší. Ani Richard Hauer neměl štěstí, a protože Tomáš Sedlák jako první uspěl, ležela na Balaschových bedrech velká zodpovědnost – a protože nedal, tým Turku Titans mohl slavit. I když tomu první půle nenasvědčovala, nakonec zápas vyhrál a vybojoval tak 13. místo na letošním Memoriálu.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024