(47) o 3. místo: SK Lacrosse Jižní Město – Nova Scotia Privateers 7:8 po sam. nájezdech

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2012 / Reportáže / (47) o 3. místo: SK Lacrosse Jižní Město – Nova Scotia Privateers 7:8 po sam. nájezdech

28.4.2012

O memoriálový bronz se poprali hráči Jižního Města s Nova Scotia Privateers. Jižní Město už málem začínalo slavit, když minutu před koncem zápasu vedli 7:6. Privateers ale odvolali brankáře a v šesti se jim podařilo vyrovnat. O vítězi rozhodly samostatné nájezdy a při těch se lépe dařilo střelcům z Kanady, kteří se trefili dvakrát proti jedné trefě Jižního Města. Nova Scotia Privateers tak přece jen vybojovali místo na bedně.


Zápis/Statistiky | Video

Ve druhé minutě si pražský tým zahrál přesilovku, ale tlak se mu vytvořit nepodařilo. Ze začátku totiž na hřišti vládli spíš Privateers. Přesto se jako první radovali hráči Jižního Města. V šesté minutě skóroval střelou o zem Pavel Došlý.

Ze stejného  místa pak trefil Pavel Došlý vzdálený horní růžek a Jižňák vedl o dva góly. Dvoubranková ztráta zřejmě nakopla Kanaďany a MacNeil připravil parádní akci, když na sebe nalákal obránce, nahrál před bránu volnému Konecznému, který si pohrál s gólmanem Malinou rozvlnil síť za jeho zády.

Než stihla hlasatelka oznámit předchozí branku, přidal si Koneczny ještě jednu a skóre bylo vyrovnané. První třetina skončila za stavu 2:2.

Druhou třetinu rozjeli Privateers. Na konci druhé minuty využil své rychlosti opět Koneczny. Doběhl před osamoceného Malinu a nájezd proměnil. Brzy přišla odpověď Jižního Města – Ondráček srovnal na 3:3.

Potom šlo do vedení Jižní Město. Lukáš Seiler o zem vstřelil čtvrtou branku Jižáku. ale tu dorovnal Axford. Na 5:5 pak zvedli skóre Plecháček a kanonýr Koneczny. Nakonec ale druhá třetina neskončila nerozhodně. Potom, co Jižní Město nepotrestalo vyloučení Koreckiho, otočil zápas na stranu Kanaďanů Jody Gorman.

Ve druhé minutě šli Pražané do oslabení, ale přesilovku soupeře ubránili a dva kanadské fauly jim daly možnost zahrát si pár vteřin v pěti proti třem. Této výzvy se zhostil Ondráček, který vyrovnal. Mezitím si zdravotníci odvedli Nikitu Sorokina z Jižního Města, protože se zřejmě nepříjemně uhodil o mantinel. Naštěstí odkráčel po svých.

Ondráček pak málem svým gólem rozhodl zápas. Když ale minutu před koncem Privateers ukořistili balón, vybrali si oddechový čas, odvolali brankáře a v přesile 6 na 5 nakonec se jim riskantní krok vyplatil a svou snahu vyrovnat naplnili. Díky Leemingovi byl stav zápasu v běžné hrací době nerozhodný a diváci byli dnes už podruhé svědky nájezdů.

Série tří nájezdů skončila výsledkem 2:1 pro Privateers. Rozhodující trefa byla z lakrosky Konczného, kterému tak jeho tým vděčí za třetí místo na turnaji.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024