Exhibice: ČR – All Stars 8:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2012 / Reportáže / Exhibice: ČR – All Stars 8:6

27.4.2012

V osm hodin nastoupili před plné tribuny výběry Česka a zbytku světa. Přátelské utkání v přátelské atmosféře skončilo vítězstvím Čechů v poměru 8:6 a čeští hráči dominovali také ve třech dovednostních disciplínách provedených v pauzách mezi periodami.


Zápis/Statistiky | Video

Po představení obou týmů a české hymně exhibice začala. První střela šla na českou bránu, ale bezpečně se odrazila od Marešovy výstroje. Na konci třetí minuty rozbouřil diváky Pešek a o minutu později zdvojnásobil náskok Čechů Procházka. Snad aby skóre dál pokračovalo geometrickou řadou, vstřelil dvě branky Loskot a bylo to 4:0.

Potom přišla odpověď týmu All Stars. Opět to byly dva slepené góly, které obstarali Leeming s Gibsonem, a byly to také poslední branky první části.

Po sprinterském souboji Žipaje a Greena, který se solidním náskokem vyhrál dnešní reprezentant ČR, mohla začít druhá perioda. V té byli diváci svědci prvního vyloučení. Na pět minut si šel sednout Poupě a ani ne po minutě přesilovky dal kontaktní gól Wolfgang Griessl. Přesilovka All Stars nesla ovoce i podruhé – skóre srovnal Leeming a oslabení i vedení výběru ČR byly tytam.

Přestože útoky ohrožovaly obě brány, gól už v této periodě nepadl. V přestávce poměřili své ostrostřelecké schopnosti Matěj Barák a Jonas Derks. Úkolem bylo sestřelit co nejrychleji ze stolu pět PET lahví s vodou. V infarktovém souboji byl nakonec rychlejší Barák – a rozhodovala poslední lahev.

Třetí čtvrtina začala útokem Čechů. Vydobyli dvouminutovou přesilovku, kterou po pár vteřinách přetavil v gól Adamiec.  Českému výběru se dařilo i nadále. Zatímco střely hráčů ze zahraničí mířily mimo bránu, nebo je gólman Sika pochytal, Pešek přidal šestou branku.

Teprve dvě minuty před koncem periody dotlačil svůj tým zpět "na dosah" Slovák Jeck a skóre se už do pauzy neměnilo. Třetí pauza posloužila k poměření síly střely Dominika Peška a Seana Gibsona. Radar určil vítěze jednoznačně – s rychlostí 161 km/h získal třetí české vítězství v dovednostních soutěžích Dominik a Gibsona tak přepálil o více než 20 km/h.

Na začátku druhé minuty poslední periody sebral míč odražený od brankáře Chesebrougha po střele z dálky Poupěte korunovaný ostrostřelec Barák a neomylně vsítil gól na 7:5. Dvouminutové vyloučení Němce k radosti fanoušků nevyvrcholilo v gól za záda Siky. A ještě větší radost udělal ochozům Beran, který v deváté minutě zvýšil na 8:5, a vítězství Čechů bylo na spadnutí.

Devadesát sekund před koncem exhibice se podruhé trefil Jeck a All Stars dělali, co mohli, aby výsledek utkání na poslední chvíli zvrátili, ale neúspěšně. Výběr ČR porazil výběr světa 8:6.

Souboj v samostatných nájezdech, který následoval, byl přehlídkou někdy až akrobatických kousků, které by si zřejmě určitě naostro jen tak někdo nedovolil. Víc gólů dali All Stars, ale estetický dojem byl samozřejmě důležitější a v tomto ohledu si hráči opravdu vyhráli.

Exhibiční utkání včetně všech přidaných hodnot se letos skutečně vydařilo a vítězství českého mužstva bylo dnes večer spíše třešničkou na dortu.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024