20. ročník Memoriálu Aleše Hřebeského – 24 týmů ze 13 zemí

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2013 / 20. ročník Memoriálu Aleše Hřebeského – 24 týmů ze 13 zemí

3.3.2013

20. ročník Memoriálu Aleše Hřebeského – 24 týmů ze 13 zemí Letošní jubilejní ročník tradičního boxlakrosového Memoriálu Aleše Hřebeského se uskuteční v Radotíně ve dnech 24.–27. dubna a bude v mnoha ohledech vskutku výjimečný. Pro velký zájem týmů se pořadatelé rozhodli opustit osvědčený formát pro 16 účastníků a připravují letošní turnaj pro rekordních 24 týmů ze třinácti zemí z celého světa.


 

Takto velký počet účastníků s sebou nese i zvýšené nároky na přípravu. Bude například nutné zajistit druhou hrací plochu – 14 zápasů z celkových 68 bude hostit aréna v Černošicích. Dále je třeba řešit omezenou ubytovací kapacitu v okolí stadionu, přepravu hráčů mezi stadiony, zvýšené nároky na počet pořadatelů a mnoho dalších věcí. Věříme, že pořádající oddíl LCC Sokol Radotín i přes zvýšené nároky připraví turnaj tak, aby přinesl hráčům i divákům tradičně skvělé zážitky.

Na co se tedy mohou návštěvníci Memoriálu těšit? Především uvidí s výjimkou týmu Rebels, trojnásobných šampionů z let 2002–2004, všechny vítěze Memoriálu Aleše Hřebeského: Green Gaels (2007, 2010), Megamen Boston (2008, 2009, 2012), Love You to Death (2011), SK Lacrosse Jižní Město (2005, 2006), TJ Malešice (1996) a samozřejmě domácí LCC Radotín (1994, 1995, 1997–2001).

Z nových účastníků se můžeme těšit především na kanadský tým Pioneers z Vancouveru, dále Glasgow Clydesiders ze Skotska a Lille Spartiates z Francie. Poprvé se Memoriálu zúčastní samostatný výběr z Polska – Eagles a dorazit by měl také tým hrající pod vlajkou Izraele. Chybět nebudou ani tradiční účastníci Nova Scotia Privateers, London Knights, Dublin Riggers, US Team Philadelphia a Bats Bratislava. Po pauze se vrátí Tricksters Bratislava, kteří slaví letos desetileté výročí založení klubu. Rakušané letos nastoupí pod hlavičkou Vienna Monarchs, z Německa budou dva účastníci: Bundeswehr Lacrosse a Deutschland Adler, který zazářil v Evropské lakrosové lize. Finský výběr bude hrát pod názvem Silver Birch Leafs.

Z domácích týmů se kromě zmíněných vítězů z let minulých představí LC Slavia Praha, Old Dogs Plzeň a LCC Wolves.

Hrací systém turnaje bude oproti minulým rokům pozměněn. 24 týmů bude rozděleno do osmi skupin po třech, kde sehrají utkání každý s každým. Poslední tým ze skupiny bude zařazen do bojů o 17.–24. místo. Týmy na prvním a druhém místě postoupí do osmifinále a dále se bude hrát vyřazovacím způsobem.

Samozřejmostí na Memoriálu Aleše Hřebeského je bohatý doprovodný program, který letos začne již před samotným turnajem. Jeho definitivní podoba se stále ještě dolaďuje, ale již dnes můžeme všechny pozvat na zajímavou sportovní akci, která se uskuteční v sobotu 20. 4. v okolí lakrosového stadionu a také na promítání filmu Vladimíra Baráka z MS v boxlakrosu v Praze 2011. Promítání bude v předvečer turnaje 23. 4. v radotínském kině.

Losování do základních skupin proběhne ve čtvrtek 28. 3. od 19 hodin a jeho průběh budete moci sledovat živě na www.net-tv.cz.

Na této adrese pak budou zdarma k vidění všechny zápasy letošního Memoriálu, nově s průvodním slovem amerického komentátora kanadsko-americké profiligy Andyho McNamary.

Veškeré potřebné informace naleznete postupně na těchto stránkách nebo FB profilu turnaje. 

Jan Barák, Ondřej Mika

Autor: Ondřej Mika   |   Sekce: 2013   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024