C: Green Gaels–Vienna Monarchs 6:2

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2014 / Reportáže / C: Green Gaels–Vienna Monarchs 6:2

23.4.2014

Green Gaels na úvod svého vystoupení na memoriálu porazili vídeňské Monarchs 6:2. Kanadský favorit se na vítězství zpočátku pořádně nadřel, nakonec však utkání zvládl a připsal si první vítězství na letošním ročníku.


Zápis/Statistiky

Gaels hned v úvodu zápasu svého soupeře zatlačili před branku. Místy drtivý tlak jim však zpočátku nebyl nic platný. Vídeňský tým důrazně bránil a Kanaďany do bezprostřední blízkosti své brány příliš nepouštěl. A když už se útočníci Green Gaels do šance dostali, ztroskotali na výborně chytajícím gólmanovi Christophovi Kunertovi.

Favorité si tak museli na první gól počkat až do sedmé minuty. To se na středu pohotově uvolnil Gilbert a střelou do horního růžku nedal Kenertovi šanci – 1:0.  

Monarchs se i po inkasovaném gólu soustředili na pečlivou defenzivu a hrozili především z rychlých brejků. Žádný však nedokázali dovést do gólového konce. V 10. minutě měl pak vídeňský tým k dispozici minutovou přesilovku, ani z té se mu však nepodařilo vyrovnat.

 A tak udeřilo na druhé straně. Vedení Gaels dokázal do přestávky dvěma góly navýšit Soddard. Nejprve se prosadil tvrdou střelou o zem a minutu před koncem první části přidal svou druhou branku pěknou zadovkou. Kanadský celek tak šel do poločasu za vedení 3:0.

A to v druhé periodě dokázal ještě několikrát navýšit. Čtyři minuty po změně stran předvedl parádní individuální akci Henkewich, který se po pravé straně protáhl kolem dvou obránců, namířil si to k bráně a v letu se trefil přesně. Po něm se gólově radovali ještě Goddarrd a Trudeau, kteří zvýšili už na 6:0.

Monarchs ale nesložili zbraně a v závěru zápasu se dočkali snížení. Nejprve se v přesilovce z dálky trefil Klaus Hauer a v další početní výhodě se podobně prosadil Richard Hauer. Víc už toho však vídeňští nestihli. Green Gaels si tak připsali výhru 6:2.   

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024