C: LimeGreen Riggers–Vienna Monarchs 5:3

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2014 / Reportáže / C: LimeGreen Riggers–Vienna Monarchs 5:3

23.4.2014

Základní skupinu C otevřel duel mezi vídeňskými Monarchs a LimeGreen Riggers. Vyrovnaný souboj nakonec vyzněl lépe pro irský celek, který v závěru rozhodl o vítězství 5:3.


Zápis/Statistiky

První gól zápasu padl až po šesti minutách hry. A z vedení se radovali Monarchs. Hauer měl na útočné čáře dostatek času, aby přesně zamířil a tvrdě vypálil. Jeho dalekonosná střela proklouzla brankáři mezi betony.

Riggers se dočkali vyrovnání o čtyři minuty později. Polkinghorne se uprostřed hřiště pěkně obtočil kolem obránce, namířil si to přímo na branku a bezpečně uklidil míček do sítě. Ten samý hráč se postaral i o obrat skóre, když si v 11. minutě naběhl na přesnou přihrávku Bradshawa a z bezprostřední blízkosti nedal brankáři šanci.

Vídeňský tým ale ještě do poločasu stačil vyrovnat. Balasch nejprve před brankou kostrbatě zpracovával míč, pak se ale prodral přes obránce a střelou o zem skóroval. Do přestávky se tak šlo za stavu 2:2.

Po minutě a půl druhé části strhli vedení na svou stranu opět Monarchs, když svou druhou trefu v utkání přidal Balasch.

Poté měli Riggers velkou šanci na snížení v podobě přesilové hry 5 na 3. Dvojnásobnou početní výhodu sice nedokázali využít, v tlaku však zůstali i po srovnaní sil na hřišti a rakouského gólmana přeci jen prostřelili. Na 3:3 vyrovnával opět Polkinghorne.

Výhodu přesilové hry pak měli i Monarchs, tu však neproměnila a navíc v ní ještě inkasovala. Po rychlém protiútoku a pěkné kombinaci irské čtveřice se pohotově trefil Gibson. A když v dalším oslabení utekl vídeňské obraně Peterson a poslal svůj tým do vedení 5:3, bylo rozhodnuto. 

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024