D: Megamen–TJ Malešice 5:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2014 / Reportáže / D: Megamen–TJ Malešice 5:4

23.4.2014

Malešice byly blízko senzace. Pražský tým pořádně potrápil favorizovaný Megamen Boston, po dramatickém boji však s finalistou loňského ročníku padl 4:5.


Zápis/Statistiky

Roli papírového favorita začali Megamen plnit už po necelé minutě hry. Jedna z největších hvězd týmu Bendig na pravé straně vymíchal dva obránce a poslal svůj tým do vedení. A když se na konci čtvrté minuty Hickman obtočil kolem obránce, udělal si prostor ke střele a zamířil přesně, vedli Američané už 2:0.

To bylo však ze strany Bostonu pro první periodu gólově vše. Dopředu se tlačily naopak Malešice a postupně si vypracovaly hodně příležitostí ke skórování. V šesté minutě hrály dvojnásobnou přesilovku, přes obrovskou šanci ji ale nevyužily. A stejně dopadla i následná tříminutová početní výhoda. Pražané sice měli hodně střel, všechny však pochytal gólman Komer.

Střeleckou smůlu Malešice konečně protrhly minutu před přestávkou. Tolar se uvolnil na levé straně hřiště, doběhl na střed a zamířil přesně k levé tyči. Komer by tentokrát bezmocný, a do pauzy se tak šlo za stavu 2:1 pro Megameny.

Úvod druhé části, stejně jako té první, vyšel lépe americkému mužstvu. Už po minutě hry vrátil dvougólový náskok na stranu Megamenů Joyner. A když se poté v rozmezí jediné minuty trefili i Deriso a Hickman, zdálo se, že je rozhodnuto - 5:1.

Jenže české mužstvo se se stavem utkání rozhodně nechtělo smířit. V pět minut před koncem vykřesal naději Plecitý. A Malešice kousaly dál. Ve 26. minutě přidal svůj druhý gól v zápase Tolar, a když dvě minuty před závěrečnou sirénou snížil na rozdíl jediného gólu Beran, drama bylo na světě.

Pražané se tlačili za vyrovnáním, v poslední minutě hráli dokonce další přesilovku. V ní si vytvořili množství šancí, a když už to vypadalo, že opravdu srovnaní skóre, zastavila míček spojnice tyče a břevna. Malešice tedy v dramatickém utkání nakonec podlehly Begamenům 4:5. 

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024