EF6: Turku Titans–Bats Bratislava 6:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2014 / Reportáže / EF6: Turku Titans–Bats Bratislava 6:4

24.4.2014

Z osmifinálového utkání slovenského a finského týmu vyšli vítězně Turku Titans. Od páté minuty nepustili soupeře do vedení a zvítězili 6:4. Ve čtvrtfinále změří síly s Kahnawake Rapids.


Zápis/Statistiky

Slovenský tým režíroval utkání pouze ze začátku. Nejdřív zazvonila tyč a o chvíli později dostal Thomay přihrávku před bránu a propálil gólmana Titánů.

Během jednoho z prvních finských útoků překvapil Jalvanti zdálky Dobrého a srovnal stav. Tento gól Finy nastartoval a Bats přišli o úvodní nadvládu na hřišti. Po vyloučení Vrecka využil přesilovku a zakrytý výhled gólmana opět zdálky Jalvanti. Třetí branku Finů střílel Kokkola.

Ve třinácté minutě odhadl Dobrý špatně směr Helminenovy střely a ramenem jí uvolnil cestu za svoje záda. Ke konci první periody rozhodčí signalizoval slovenskou výhodu. Uusitalo skvěle vykryl a zachytil soupeřovu střelu, takže posledních osm sekund odehráli Finové ve čtyřech. Doslova na poslední chvíli, v poslední vteřině, stihnul ze střední vzdálenosti vstřelit Gheorghe branku zmírňující finský náskok na 4:2.

Na začátku druhého poločasu Slováci se štěstím ubránili finskou přesilovku.

V páté minutě Střecha přesně přihrál volnému Jeckovi, který z hranice brankoviště překonal finského gólmana. Za stavu 4:3 Slováci znovu začali útočit, ale pak šli opět do oslabení kvůli příliš mnoho hráčům na hřišti. Aaltonen dalekonosnou střelou od čáry přesilovku využil.

Miller vyslal krátce nato přesnou dělovku k tyči a zvýšil na 6:3.

Pět vteřin před koncem doběhul slovenský útočník balón u soupeřova zadního mantinelu, oběhl bránu a zadovkou poslal přihrávku Jeckovi, který v letu zakončil, a efektně tak zmírnil výsledek zápasu na 6:4 pro Turku Titans.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024