EF7: Nova Scotia Privateers–Vienna Monarchs 5:7

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2014 / Reportáže / EF7: Nova Scotia Privateers–Vienna Monarchs 5:7

24.4.2014

Jedním z těch vyrovnanějších bylo osmifinále mezi Nova Scotia Privateers a Vienna Monarchs. Rakouský tým nakonec zvítězil 7:5 a ve čtvrtfinále se utká s radotínskými Custodes.


Zápis/Statistiky

První gól padnul po střele Safarika. Míček se odrazil od vzdálenější tyče, potom od gólmanových zad a pokračoval do brány. Na 2:0 zvýšil vzápětí Palkowski.

V šesté minutě prokličkoval Oulehla obranou Privateers a zblízka propálil kanadského brankáře a Rakušané vedli již o tři branky.

Přesilovku v osmé minutě využil dělovkou od mezikruží Gallant a Kanaďané začali být na hřišti víc vidět. Během protiútoku po výborném zákroku Collinse se Rakušané při bránění dopustili faulu a následnou přesilovku Privateers využili. Parker napálil míček od čáry a brankář na jeho střelu nedokázal zareagovat.

Oslabení Kanaďanů na konci poločasu se odehrálo výhradně na rakouské straně hřiště a podobně probíhal i zbytek trestu přenesený do druhé poloviny.

Ve třetí minutě druhé části Gallan přihrál Proulxovi, který se rychle otočil, dobře vyhodnotil situaci a po naznačení trefil gólmana mezi betony.

O minutu později se Hauerova střela odrazila od země do tyče, Balasch pak během stejného útoku nečekaně vystřelil zpoza obránce a Monarchové opět vedli.

Na konci šesté minuty se Hauer otočil, aby se zbavil obránce a trefil odhalený roh kanadské branky. Po tomto gólu odešel gólman Collins a nahradil ho Hannigan. Čistý štít dlouho neudržel, nečekaná střela Balasche o zem skončila za jeho zády.

Pět minut před koncem skvěle vystřelil Dunbar a vrátil Privateers naději na otočení výsledku. Kontaktní gól vstřelil Williams, když se jeho rána odrazila od betonu do sítě. Situaci ale uklidnil Hauer, který zdálky skóroval na 7:5.

Minutu před koncem nařídil rozhodčí trestný nájezd, ale Kunert vykryl Iana McShane, a skóre se tak už nepohnulo.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024