LQF1: LimeGreen Riggers–Bats Bratislava 8:3

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2014 / Reportáže / LQF1: LimeGreen Riggers–Bats Bratislava 8:3

25.4.2014

První čtvrtfinále bojů o příčky od devátého místa dál skončilo suverénním vítězstvím LimeGreen Riggers. Po pomalejším rozjezdu rozdrtili Irové slovenského soupeře 8:3.


Zápis/Statistiky

Po nepřesné přihrávce při zakládání irského útoku si pro míček doběhl Žipaj, ale jeho střela z nájezdu skončila v gólmanově lakrosce. Útoky na obou stranách postrádaly koncovku, další velkou šanci měl až na konci šesté minuty Střecha, ale ani on skóre neotevřel.

Po vyloučení Bučka na 1+1 minutu dal první gól Greenaway střelou při zemi. O pár vteřin později dostal Polkinghorne od Bryana míček před brankoviště a zadovkou zdvojil náskok Riggers.

Ve třinácté minutě Polkinghorne atakován obráncem udržel míček a zpoza brány nahrál Krausovi, který to už neměl těžké a zvýšil na 3:0.

Na konci periody Bratislavští ubránili polovinu minutové přesilovky, takže do druhého poločasu nastoupili ve čtyřech. Další gól ale přišel až při hře pět na pět. Ve třetí minutě druhé půlky se Stewart prodral slovenskou obranou a ze skoku zakončil.

Krásnou akci předvedli Gibson a Funkenhauser. První jmenovaný se přesouval zády k brankáři a po Funkenhauserově přihrávce zadovkou propálil Dobrého.

V šesté minutě během oslabení Bats poslal Buček přes celé hřiště balón Thomayovi, který se stal autorem prvního slovenského gólu.

Krátce nato hráli Riggers znovu přesilovku a využil ji Stewart.

Po osmi minutách druhé části dostal Funkenhauser tříminutový trest a Bats dostali možnost vrátit se do utkání. Přesilovku se podařilo využít Skokanovi, ale po jeho gólu Riggers kontrolovali míček a dokonce ohrozili slovenskou bránu. Teprve když na půl minuty došlo ke zdvojení slovenské přesilovky, dostali se Bats znovu ke slovu. Při hře pět na tři střelil zblízka třetí branku Bratislavanů opět Skokan.

Ve dvanácté minutě přišla další přesilovka Riggers, kterou nízkou střelou ze střední vzdálenosti využil Patterson. Osmou branku střílel Polkinghorne, kterého obrana nechala dojít až k bráně. Zachování pětigólového náskoku Riggers pojistilo minutové vyloučení Skokana na konci zápasu.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024