Bats Bratislava - London Knights 7:10

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Bats Bratislava - London Knights 7:10

24.4.2015

Další zápas bohatý na branky. Jediný slovenský zástupce Bats Bratislava tahal celý zápas proti Londýnu za kratší konec provazu, vždy se ale dokázal dostat na dostřel. Definitivně rozhodla až branka Angličanů dvě minuty před koncem v přesilové hře. Knights i díky tomuto gólu slavili vítězství 10:7.


Zápis/statistiky

Poprvé se skóre měnilo již po třiceti vteřinách. Dunits se nádherně probil před Písára a elegantní zadovkou si vysloužil divácký potlesk. Bratislavští však brzy dokázali vyrovnat. Do samostatného úniku se dostal Thomay, který namířil mezi Boneovy betony. Obrana slovenského týmu v úvodu často chybovala, Angličané však doslova spálili dva samostatné úniky, které vychytal brankář Pisár. Ten nestačil až na Leachovu střelu z pořádné dálky, při tomto gólu jistě neměl Pisár čisté svědomí. Budiž mu k duhu, že měl možná zakrytý výhled.

Avšak ani slovenští hráči se nechtěli spokojit s nepříznivým stavem a Hříbal je dostal opět na dostřel. Ve 13. minutě slavila úspěch střela v podání londýnského hráče Taska a naši východní sousedé opět zpytovali svědomí. I tentokrát ale brzy dokázali snížit na rozdíl jedné branky. Jeck byl hodně důrazný před brankovištěm a došťoural míček za Boneova záda. V předposlední minutě první části ale Londýňané nadchli nádhernou kombinací přes celé hřiště, na jejímž konci byl zakončující Walker.

Do druhé části nastoupili daleko lépe slovenští hráči a brzy potřetí v zápase snížili na rozdíl jediné branky, úspěšným střelcem se stal Patzko. Ani tentokrát ale vyrovnání nepřišlo. Místo něho byli diváci svědky nástupu hráčů z Anglie. Nejprve se prosadil ze samostatného úniku Olson, poté se přesnou střelou k radosti své i spoluhráčů proměnil Tasko. Angličané excelovali, orazítkovali tyčku a následně se dostali do čtyřbrankového vedení. Další únik přetavil v branku Dunits.

Slovenskému týmu však pomohla vrátit se do zápasu tříminutová přesilovka. V ní nejprve skóroval Thomay. Poté tentýž hráč dovršil hattrick po pěkné kombinaci tečí do odkryté části branky. Necelé tři minuty před koncem využil zakrytého Boneova výhledu Engliš a Slováci žili. Ihned si vybrali oddechový čas.

Po něm se ale zbytečně nechal vyloučit za hrubost Zifčák a londýnští hráči v této početní výhodě udeřili. Přesně do levé šibenice se trefil Holmes. V závěru dovršil „desítku“ Abrahamson. Slovenští hráči čtyřikrát v zápase dotáhli manko až na jedinou branku, překlopit stav na svoji stranu se jim ale nepodařilo.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024