Custodes - Istanbul Sultans 10:0

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Custodes - Istanbul Sultans 10:0

23.4.2015

Druhý zápas, druhé suverénní vítězství. Custodes po středečním vítězství 11:1 nad Regina Heat nadělovali také v dalším utkání základní skupiny proti Istanbul Sultans. Tureckého nováčka turnaje porazili 10:0 a zajistili si první místo skupiny D. Domácí hráči tak v osmifinále narazí na tým Nova Scotia Privateers.


Zápis/Statistiky

Hned v úvodu zápasu měli velké šance Skála a po něm i Pešek, ani jeden však gólmana z blízka nepřekvapil. Ale také turecké mužstvo na začátku bylo směrem dopředu hodně odvážné. Na domácí branku vyslalo tři hodně nebezpečné střely, dobře chytající Sika si však poradil.

Skóre utkání otevřel na konci čtvrté minuty Skála po hezké individuální akci. Radotínský útočník obešel branku, vymíchal gólmana a poslal Custodes do vedení. Takřka ihned poté mohl zvýšit Pešek, jeho střelu ale zastavila tyčka. Nemusel však příliš smutnit, o minutu později vystřelil z levé strany a tentokrát už si míček našel cestu až do sítě.

Custodes získali v zápase proti neznámému soupeři jistotu, více se tlačili do útoku a vypracovali si velkémnožství šancí. Skvělý gólman Dennenberg však dlouho odmítal znovu inkasovat. Tedy až do konce osmé minuty, kdy Pešek uvolnil na levé straně Koštála a ten přesně našel skulinku mezi brankářovými chrániči a tyčkou – 3:0.

Turecká obrana jako by se v tu chvíli úplně rozsypala. Do té doby aktivní hráči Sultans najednou vůbec nestíhali. A Custodes tak přidávali jeden gól za druhý. Do přestávky se postupně trefili ještě Procházka, Košťál, Skála a dvakrát Pešek a radotínský tým o poločase vedl už 8:0.

Do druhé části nastoupil v domácím dresu nový gólman Mareš. A hned se musel pořádně zpotit. Turci po přestávky působili znovu hodně aktivně a radotínskou branku zasypali množstvím střel, Mareš byl však pozorný. V devatenácté minutě už Sultans gólmana Pražanů sice překonali, jenže Mareše zachránilo břevno.

Cinklo to i na druhé straně. Dva útočníci domácích se hrnuli sami na gólmana, Pešek nahrál Kostkovi a ten trefil pouze horní tyč. Deset minut před koncem už se ale po delší odmlce znovu radotínské tribuny mohly radovat. Poupě pěkně našel před brankou Košťála a ten pohotově zakončil.

Sultans měli velkou šanci alespoň na kosmetickou úpravu skóre, když hráli tři minuty přesilovku. Jenže ani tehdy se jim v pohodě chytajícího Mareše nepodařilo propálit. Zato na druhé straně se po vyrovnání sil na hřišti, brejku a samostatném nájezdu trefil Procházka. Custodes tedy nezaváhali ani ve svém druhém utkání a porazili turecké Sultans 10:0.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024