Custodes - Nova Scotia Privateers 7:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Custodes - Nova Scotia Privateers 7:4

23.4.2015

Nestál před nimi rozhodně jednoduchý úkol. Domácí Custodes vyzvali Nova Scotia Privateers, tedy soupeře, který v základní skupině porazil francouzské EuroLaxCo vysoko 14:0, poté ve vyrovnaném zápase nestačil na Megameny 3:5. Domácí ale před výtečnou diváckou kulisou předvedli heroický výkon a po zásluze mohli oslavit vítězství 7:4. Dominik Pešek si v tomto důležitém utkání připsal hattrick.


Zápis/statistiky

Custodes od úvodu jasně dávali najevo, že chtějí diktovat tempo tohoto střetnutí. První šanci si ve 3. minutě připravil Skála, který ale orazítkoval jen břevno. Tentýž hráč prozkoušel soupeřova gólmana Hannigana také o chvilku déle, ten se ale přelstít nenechal. Hannigan byl úspěšný také při další šanci Košťála. V 7. minutě se nechal podruhé vyloučit Seidl a domácím tak mohly nastat krušné chvilky. Kromě velmi dobrého Sikova zákroku po střele od modré čáry si ale Kanaďané nic vážnějšího nevypracovali.

Naopak byli to stále domácí, kdo diktoval tempo hry. Pešek ve stoprocentní šanci ale přestřelil odkrytou část branky. V 11. minutě se nechal vyloučit za hrubost Kanaďan Titchmarsh a jeho nedisciplinovanost byla velmi brzy potrestána. Po oku lahodící kombinaci s Košťálem zakončoval za rozhozeného brankáře Skála. Ještě v téže minutě si připravil střelu Poupě a nemohl mířit přesněji. Rozhození Kanaďané inkasovali za okamžik ještě jednou. Nenápadným pokusem mezi beton a tyč se prezentoval Pešek.

Minutu a pět vteřin před přestávkou vrátil Privateers do zápasu po samostatném úniku Botting. Ihned po přestávce domácí inkasovali další branku od Parkera a Kanaďané se nadechovali k obratu. Ten ale rázem utnul svoji druhou brankou Pešek, jehož o minutu později napodobil Skála. Domácí, ale i pěkná návštěva si zápas užívali. Další šance ovšem zůstaly nevyužity, jako kupříkladu ta Košťálova, kterou ale brankář Hannigan zneškodnil. Ve 24. minutě prostřelil Proulx hradbu těl a Privateers ještě žili.

Minutu a tři čtvrtě před koncem se nenápadnou střelou z uctivé vzdálenosti prezentoval Botting a drama bylo na světě. Zkušeně hrající domácí ale Kanaďany do žádné šance nepustili. Naopak v poslední minutě překvapila Peškova střela brankáře Privateers, jemuž propadl puk do branky mezi betony. Dominik Pešek tak touto brankou nejen uzavřel stav tohoto osmifinále, navíc si připsal hattrick.

Custodes díky výbornému výkonu postupují do čtvrtfinále, kde vyzvou německý Bundeswehr. Smutní Kanaďané se utkají o umístění v duelu poražených s Malešicemi.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024