Custodes - Regina Heat 11:1

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Custodes - Regina Heat 11:1

22.4.2015

Přesvědčivé vítězství na úvod! Custodes v premiérovém utkání na letošním ročníku jednoznačně přejeli kanadské Regina Heat a připsali si do tabulky první tři body za vítězství 11:1. Zato pro kanadského nováčka turnaje už to byla druhá porážka v řadě.


Zápis/Statistiky

Domácí hráči se do neznámého protivníka od první vteřiny pustili s velkou chutí a byli jasně aktivnějším celkem. Heat zatlačili do obrany a obstřelovali jejich branku. Šanci měl Barák, záhy po něm i Pešek, ani jednomu se však nepodařilo gólmana Calevala překonat. Vyzrál na něj až Košťál po třech minutách hry, který byl na konci pohledné kombinace.

Druhý gól Custodes přidal přesně o tři minuty později Pešek. Rozhodčí signalizoval vyloučení, Procházka v rychlém protiútoku přihrál na levou stranu Peškovi, ten seběhl k brance a zakončil přesně na zadní tyč. Minutu poté si fanoušci museli připadat, jako kdyby sledovali záznam prvního gólu. Pešek v totožné situaci převzal míč a naprosto totožným způsobem zvýšil už na 3:0.

Po celou první periodu měli domácí jasně navrch, soupeře takřka k ničemu nepouštěli a usilovně se snažili náskok ještě zvýšit. Převahu Custodes na hřišti před přestávkovou sirénou ještě podtrhl Skála, který střelou z dálky pojistil vedení svého týmu na 4:0.

V úvodu druhé části Custodes využili přesilovku. Košťál našel rozběhnutého Poupěte a ten před brankou pohotově zakončil k bližší tyči. A nadvláda radotínského mužstva pokračovala. V 18. minutě prošel Skála po pravé straně a mezi nohama brankáře procedil míček za brankovou čáru.

Na rozdíl od kanadského brankáře, který musel být i přes vlahý večer hodně zpocený, gólman domácích příliš práce po většinu zápasu neměl. Jako by se ho ale s přibývajícím časem Kanaďanům zželelo a chtěli ho alespoň trochu zahřát. Najednou musel čelit dvěma nebezpečným střelám v řadě a v 19. minutě ho dokonce zachránilo břevno.  

Do té doby nepříliš nebezpeční Heat začali vystrkovat růžky, k aktivitě vepředu jim pomohla i série tři přesilových her v krátkém sledu. Vstřelit gól se jim ale nepodařilo. Custodes oslabení bez úhony přežili a naopak to byli oni, kdo skóroval. Po levé straně stylově prošel Procházka a střelou o zem k bližší tyči zvýšil na sedmigólový náskok. Záhy předvedl parádní kousek Pešek, který po nabídce Žipaje a dlouhém skoku do brankoviště společně s míčkem málem do sítě dopravil i svoji maličkost – 8:0.

Když pak Hodaň začal krásnou kombinační akci a byl také na jejím úspěšném konci a podruhé v zápase se trefil Petr Poupě, načali Custodes dvouciferné skóre. Půlminuty před koncem se čestného úspěchu dočkali také Heat. Pomohla jim k tomu dvojnásobná přesilovka, během níž se na levé straně uvolnil Watson a střelou a o zem otevřel (a zároveň také uzavřel) gólový účet kanadského mužstva.

Poslední slovo do zápisu o utkání však patřilo domácím. Skála těsně před koncem oběhl bránu a doslova v poslední vteřině z velkého úhlu propálil gólmana. Podtrhl tak skvělý start Custodes, kteří si v úvodním zápase na turnaji připsali vítězství 11:1.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024