Green Gaels - Polish Eagles 12:1

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Green Gaels - Polish Eagles 12:1

22.4.2015

Dvojnásobní šampioni Memoriálu Aleše Hřebeského a jedni z největších favoritů na letošní prvenství Green Gaels vstoupili do turnaje podle předpokladů. V prvním utkání si snadno poradili s Polish Eagles a připsali si první tři body za vysoké vítězství 12:1.


Zápis/Statistiky

Pro polského gólmana Zajace to byl hodně krušný začátek zápasu. Ještě neuplynula ani minuta hry a už poprvé lovil míček v síti. To když na něj rovnou od střídaček v samostatném úniku zamířil Prout a nezaváhal. Už za minutu poté nechali obránci Eagles svého gólmana znovu ve štychu, naprosto osamocený Teeter měl dostatek času, aby Zajace vykoupal.

Právě útočník Green Gaels Michael Teeter byl ústřední postavou celého zápasu. Prvním gólem se totiž nastartoval k famózní sérii. Během deseti zápasů sám nasázel polskému gólmanovi celkem šest gólů. A aby se brankář ani diváci v Radotíně nenudili, pokaždé zvolil jinou koncovku. Tu z dálky vyslal nechytatelnou bombu, tu prošel přes dvojici obránců a technicky vymetl šibenici, jindy se zas agresivně prodral k dorážce těsně před brankou, nebo překvapil efektní zadovkou. Prostě zakončení na tisíc způsobů v podání Michaela Teetera.

One man show gólostroje v zeleném dresu s číslem 61 přerušil až jeho spoluhráč McFarlane, který půl minuty před sirénou zajistil Green Gales přestávkové vedení 8:0. „Vraždění neviňátek“ ale pokračovalo i po změně stran. Když se postupně trefili Watt, McDowall a Goddard, na tabuli svítilo už dvouciferné skóre.

Usilovně se snažící Eagles se ale přeci jen dočkali alespoň čestného úspěchu. Dobře rozehráli přesilovou hru, usadili se před kanadskou brankou, Rydzak přihrál Statkiewiczovi a ten mohutným nápřahem propálil všechno, co stálo před ním včetně brankáře Robertse.

Poslední zápis v utkání si však připsali Green Gales. Konkrétně to byl  Watt, jenž utekl po levém křídle a střelou k zadní tyči rozhodl o konečném výsledku 12:1.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024